11.12.13. Prijatelji životinja zahtijevaju temeljitu i ustrajnu istragu!

| More

Error:

U utorak, 10. prosinaca 2013. u poslijepodnevnim satima policija je u skloništu za pse udruge Astor na Jadranskoj aveniji u Zagrebu, gdje je stigla na dojavu građana, pronašla 46 mrtvih pasa. Na terenu je osim policije bila i veterinarska inspekcija.

Prijatelji životinja osuđuju zločin prema životinjama te zahtijevaju nakon izvršenog očevida temeljitu i ustrajnu istragu koja bi trebala dovesti do počinitelja ovog stravičnog kaznenog djela kao i otkriti motive koji su doveli do tog čina.

Prema neslužbenim informacijama ubijeno je preko 40 pasa najvjerojatnije trovanjem ili nekim drugim nasilnim sredstvom. Istraga bi trebala pokazati i tko je bio odgovoran za pse te ulogu udruge Astor koja se spominje u slučaju, a o kojoj se malo zna u javnosti te ista nije dio Mreže protiv napuštanja životinja.

Kako postoji sumnja da se radi o napuštenim životinjama, ovakav zločin ujedno i pogoršava već ionako groznu sliku brige o napuštenim životinjama u Hrvatskoj. Lokalne zajednice, izuzev nekolicine, ne izvršavaju odredbe Zakona o zaštiti životinja odnosno ne provode programe kastracije i udomljavanja te edukacije građana dok mnogi pojedinci i udruge posvećuju svoje živote kako bi spasili životinje i čim prije ih udomili.

Napuštene životinje su već nepravedno kažnjene samim napuštanjem i nedopustivo je i sramotno njihovo kako ilegalno tako i legalno usmrćivanje.

Za ovakav zločin propisane novčane i zatvorske kazne su jednostavno premale.

Error:

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting