Život životinja

| More

Error:

[[3619 m]]Jastozi imaju jednak period inkubacije od 9 mjeseci kao i ljudi.

[[3399 m]]Hobotnice sakupljaju čepove boca, privlačno kamenje i ostalo što nađu na dnu oceana i koriste ih za ukrašavanje svojeg skloništa, premještajući predmete ako se ne uklapaju u dizajn.

[[3352 m]] Papige ne mogu podnijeti da budu same; dok većina pronalaze partnere za cijeli život, sve žive u velikim društvenim skupinama, ponekad s različitim vrstama ptica.

[[3185 m]] Pčela kroz složene 'plesne' kretnje obavještava ostale pčele u košnici o lokaciji hrane ili o situaciji unutar same košnice (npr. o količini zaliha nektara).

[[3112 m]] Lignje mogu promijeniti boju tijela ne samo da se stope s okolinom, već i da projiciraju različite poruke na obje strane tijela, kao što je boja za parenje na jednoj stranij a upozorenje grabežljivcu na drugoj.

[[3023 m]] Majka gepard postane toliko iscrpljena od brige oko svoje djece da ponekad zaspi dok vreba plijen.

[[2934 m]] Dupini žude za tjelesnom pažnjom pa se međusobno dodiruju perajama.

[[2830 m]] U stadu ovaca vođa je najčešće najstarija i najiskusnija ovca, a ne najveća i najjača.

[[2739 m]] Kokoši u međusobnoj komunikaciji koriste 24 različita zvuka, uključujući različite zvukove upozorenja ovisno o tome koja vrsta predatora im prijeti.

[[2669 m]]Siročad čimpanzi usvajaju starija braća ili članovi šire obitelji koji ih uče pronaći prirodne antibiotike, izbjegavati otrovne biljke i graditi gnijezda na stablu.

[[2597 m]]Neke ribe štite svoju djecu tako da otvore usta i puste ih unutra dok predator ne prođe.

[[2504 m]]Tropska vrsta raka (Squilla mantis) ima najsofisticiranije oči od svih životinja na Zemlji. To je također jedina poznata morska životinja koja koristi fluorescentnu svjetlost kao sredstvo komunikacije.

[[2158 m]] Na jednoj farmi majke krave su srušile ogradu i putovale miljama do druge farme kako bi ponovo bile sa svojom djecom.

[[2058 m]] Kad su jako sretni, zečevi nježno trljaju kutnjacima proizvodeći zvuk sličan predenju mačke.

[[1951 m]] Tuljani grade sniježne špilje iznad rupa za disanje u ledu kako bi svoje mlade zaštitili od grabežljivaca.

[[1949 m]] Kompleksni jezik slonova u velikoj mjeri se zasniva na infrazvuku - zvuk vrlo niske, za čovjeka nečujne, frekvencije - što omogućuje odvojenim članovima obitelji da komuniciraju na daljinu.

[[1950 m]] Svinje mašu repom kad su sretne, a majke svinje u prirodi od grančica i lišća grade postelju u kojoj rode svoju djecu...

[[1948 m]] Veza između kokoši i pilića počinje dan prije nego se pilić rodi iz jajeta; pilić pijuće iz jajeta a majka mu odgovara umirujućim zvukom...

Error:

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting