Za zabranu plastičnih vrećica

| More

Udruga Prijatelji životinja, uz potporu udruga Centar za kompost, Eko Kvarner, Eko inicijativa, PCAP International, Plavi svijet, Potrošač, Zelena akcija, Zelena Istra, Zeleni Dalmacije, Zeleni Osijek i drugih, pokreće peticiju za zabranu plastičnih vrećica.

Traži se ponajprije zabrana distribucije jednokratnih plastičnih vrećica u trgovačkim objektima te mjere za poticanje korištenja višekratnih platnenih vrećica, torbi, košara te naposljetku potpuno biorazgradivih plastičnih vrećica za artikle koji su se do sada pakirali u obične plastične vrećice.

Pozivaju se građani da daju svoj potpis za zabranu plastičnih vrećica kako bi zajedno napravili promjenu koja osim direktnog smanjenja potrošnje resursa, zagađenja okoliša i ugrožavanja životinja ima i veliku edukativnu vrijednost. Poruka koja bi se odaslala ovom zabranom jest da moramo početi živjeti održivim načinom života za nas i za ostale životinjske vrste te okoliš o kojem svi ovisimo.

Molimo vas da nam pomognete skupiti što više potpisa među članovima svoje obitelji, prijateljima, susjedima, kolegama, poznanicima, odnosno među svima s kojima dolazite u kontakt.

Obrazac peticije možete ispisati na printer pa umnožiti prema potrebi. Peticiju mogu potpisati maloljetni kao i punoljetni.

Molimo da obrazac peticije ne prekrajate rezanjem, niti da na bilo koji način mijenjate izgled obrasca. Također molimo da na djelomično potpisanim peticijama ne križate prazne retke, ne ovjeravate potpisima i žigovima ili naslovima škola, ustanova i sl. - djelomično potpisane peticije proslijedit ćemo na potpisivanje dok se ne popune.

Molimo vas da nam popunjene obrasce pošaljete poštom na adresu: Udruga Prijatelji životinja, Jurišićeva 25, 10000 Zagreb.

Javite nam se na e-mail prijatelji.zivotinja@inet.hr ili telefon 060 44 66 44 ukoliko želite organizirati informativni štand za potpisivanje peticije i u vašem gradu.

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting