Dobra vijest i poziv na akciju: Podržite zabranu uzgoja životinja za krzno u Flandriji

| More

Flandrijska Vlada u Belgiji trenutačno raspravlja o zabrani uzgoja životinja radi krzna. Ovo je idealna prilika da se spase deseci tisuća životinja od patnje, jada i bolne smrti.

Potrebno je vaše sudjelovanje, i to sada.

Molimo vas da veleposlanika Belgije u Hrvatskoj e-mailom informirat* o vašem protivljenju uzgoju životinja radi krzna i vašoj podršci zabrani uzgoja životinja radi krzna u Flandriji, odnosno cijeloj Belgiji.

E-mail pošaljite na adresu Zagreb@diplobel.fed.be.

U nastavku se nalazi predložak* koji možete iskoristiti ako je potrebno. Slobodno ga izmijenite ili dodajte vlastite riječi u pismu koje možete i sami osobno složiti te poslati e-mailom.

*Predložak pisma u nastavku se sam automatski šalje na navedenu e-mail adresu veleposlanstva Belgije u Hrvatskoj, a nama se šalje kopija ispunjenog pisma i obrasca. Ispunjavanjem obrasca u nastavku dajete suglasnost na predaju svojih osobnih podataka veleposlanstvu Belgije i nama. Mi Vaše podatke primamo isključivo radi saznanja o broju poslanih e-mailova te ih nećemo koristiti u druge svrhe. Pročitajte i našu Politiku o privatnosti.

Prosvjedno pismo

Poštovana Ekselencijo g. Benoit,

kao građanin/ka Hrvatske, došao/la sam do saznanja da su Vlade Valonije i Bruxellesa odlučile zabraniti uzgoj životinja radi krzna. Vrijeme je da i Flandrija krene istim putem. Drago mi je vidjeti da Vlada Flandrije sada poduzima iste korake razmatrajući zabranu uzgoja životinja radi krzna i veselim se zabrani uzgoja na području cijele Belgije.

Patnja životnja, zatočenih na farmama radi njihova krzna, znanstveno je i opsežno izložena u izvještaju ''Slučaj protiv uzgoja životinja u industriji krzna'' (Case Against Fur Factory Farming), predstavljenom u Europskome parlamentu prošle godine. Detaljna znanstvena analiza u izvještaju zaključuje: ''Zabrana je jedino moguće rješenje ovih ozbiljnih problema s dobrobiti životinja, prikazanih u ovom izvještaju.''

Koliko mi je poznato, Vlada Flandrije trenutačno razmatra dvije mogućnosti za završetak uzgoja životinja radi krzna - ili će nastupiti potpuna zabrana od 2017. godine ili će se uvesti prijelazno razdoblje koje znači odugovlačenje nepotrebne patnje, boli i nevolja životinja.

Iako mi je drago da će uzgoj životinja radi krzna u Flandriji prestati, molim Vas da se odlučite za potpunu zabranu od 2018. godine i izbjegnete nepotrebni nastavak iznimne patnje životinja.

Uzgoj životinja radi krzna već je zabranjen u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Kao suosjećajan/na građanin/ka molim Vas da Vi i Vaša Vlada postanete dijelom mnogih drugih zemalja koje su došle do zaključka da je uzgoj životinja radi krzna nekompatibilan sa suvremenim, suosjećajnim društvom te da zabranite ovu okrutnu praksu. Hvala Vam.

S poštovanjem,

Ime i prezime*:

E-mail*:

Grad:

Država:

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting