Najjeftiniji, najbrži i najukusniji čokoladni mafini

| More

SASTOJCI:

Suhi:
1 i ¼ šalice brašna (oštro bijelo, a najbolje je pomiješati integralno i oštro)
3/4 šalice smeđeg šećera
1/3 šalice kakao-praha
1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
nekoliko prstohvata soli
začini po želji: cimet, kardamon, anis ili kupovna mješavina za medenjake

Tekući:
1 šalica toplog sojinog mlijeka, soka od jabuke ili vode (ne utječe na kvalitetu okusa)
1/3 šalice ulja
1 žlica jabučnog ili alkoholnog octa
za preljev – 200 - 250 g veganske čokolade za kuhanje
2 - 2,5 dl sojinog ili zobenog vrhnja za kuhanje ili malo kokosovog ulja

PRIPREMA:

Pomiješati suhe sastojke i u njih dodati sve tekuće sastojke osim octa. Promiješati žlicom, a neposredno prije stavljanja u kalup, u koji smo prethodno dodali papirnate košarice, dodati ocat i opet dobro promiješati. Peći 20 - 25 minuta na 180 °C. Dok se mafini peku, u posudi na pari polako topiti čokoladu i vrhnje za kuhanje dok se smjesa potpuno ne izjednači ili otopiti čokoladu na kokosovom ulju. Paziti da ne provre. Izvaditi pečene mafine iz pećnice i odmah ih vruće preliti preljevom. Prije posluživanja dobro ohladiti. Po želji, u tijesto se može dodati naribana narančina korica, na pečene mafine prije preljeva mogu se dodati narančin sok i sjeckani prženi lješnjaci, a preko čokoladnog preljeva mogu se staviti kokosovo brašno, sušeno voće, orašasti plodovi...

Vezane teme

Čokoladni mafini [ 224.21 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting