05.06.02. Dan zaštite okoliša

| More

Otvoreno pismo Prijatelja životinja hrvatskoj vladi i stanovništvu povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

OKOLIŠ NIJE NA PRODAJU

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša Prijatelji životinja poručuju hrvatskoj vladi da uvede nove mjere zaštite okoliša i da spriječi nova zagađenja i uništenja naše prirode.

Sve većim ulaganjima u stočarstvo hrvatska vlada potiče veća zagađenja okoliša. Hrvatska bi trebala biti raj za proizvodnju zdrave organske vegetarijanske hrane, a ne još jedna od zemalja koja na račun proizvodnje mesa i mesnih proizvoda uništava i okolinu i zdravlje stanovništva.

Prema podacima preuzetim iz brojnih istraživanja svjetskih organizacija vidljivo je koliko masovni uzgoj životinja za hranu uništava prirodu i koliko je poticanje istog štetno i po ljudsko zdravlje i po zaštitu okoliša.

Budući da je Svjetski dan zaštite okoliša apeliramo na hrvatsku vladu da poveća ulaganja u organsku poljoprivredu i proizvodnju vegetarijanske hrane kojom bi Hrvatska postala pravi raj zdrave hrane i zdravih ljudi.

Ovime ujedno i apeliramo na hrvatsko stanovništvo da razmisle o načinu svoje prehrane i utjecaja iste na svijet oko nas. Jedenjem mesa mi direktno podržavamo uništavanje okoliša, mučenje životinja, ali i narušavanje vlastitog zdravlja. Na dan kada cijeli svijet obilježava Dan zaštite okoliša razmislimo i učinimo nešto više za našu okolinu i naš dio Zemlje.

Napominjemo i par važnih podataka koje se nikako ne smiju zanemariti:

Utjecaj masovnog uzgoja stoke glede globalnog zagrijavanja jednak je u potpunosti utjecaju automobilskog prometa, pa kada još uzmemo u obzir rušenje šuma za pašnjake i krmu za stoku, te pretvaranja savana u pustinje, eroziju brdovitih predjela, izuzetno veliku potrošnju vode i energije, vidimo da sa svakim kilogramom mesa trošimo, uništavamo i zagađujemo naš okoliš sa svakog aspekta.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting