16.11.21. Zalogaj po zalogaj za velike promjene

| More

Jumbo plakati poručuju kako povećati održivu poljoprivredu i započeti revoluciju – na tanjuru

- Završen projekt Prijatelja životinja uz podršku Ministarstva poljoprivrede

Zalogaj po zalogaj za velike promjene [ 1.05 Mb ]

Udruga Prijatelji životinja novim jumbo plakatima s porukom: „Zalogaj po zalogaj za velike promjene. Zato biram veganske proizvode.” poziva sve na odgovornu kupovinu namirnica kako bi malim koracima, odnosno zalogajima, započeli veliku revoluciju. Ujedno educira o povezanosti proizvoda koje konzumiramo i zdravlja, ekologije i etike.

Postavljeni plakati kruna su projekta „Proizvodimo održivo, jedimo zeleno” uz podršku Ministarstva poljoprivrede. U sklopu projekta, Prijatelji životinja stupili su u kontakt s potrošačima kako bi saznali što se na našemu tržištu traži, a potom i s brojnim predstavnicima hrvatskog poljoprivrednog sektora. Savjetovali su ih, davali ideje, imenovali proizvode, a na kraju ih i promovirali ih u cilju povećanja vidljivosti biljnih proizvoda i održivog načina prehrane.

„Svakim novim obrokom dajemo glas za određenu vrstu hrane koja će opetovanim izborom biti u potražnji. Usporedno s time, važan je svaki korak prema etičnom i održivu načinu prehrane. Svaki pojedinac treba biti svjestan da ima moć promijeniti svijet. Izborom veganskih namirnica podržavamo lokalnu ekonomiju, dajemo glas za održivu poljoprivredu, činimo svijet boljim za sve njegove stanovnike, činimo dobro za vlastito zdravlje, ali i zdravlje cijeloga planeta”, objašnjavaju Prijatelji životinja.

O dobrobitima i nutritivnim vrijednostima biljnih proizvoda naveliko se govori, a u korist im idu i brojna istraživanja. Oni koji se hrane raznovrsnim i cjelovitim namirnicama u prosjeku znatno manje obolijevaju i žive dulje, a ne treba zanemariti ni činjenicu da su gotovo sva trovanja hranom uzrokovana namirnicama životinjskog podrijetla. Kada se na sve to pridoda i današnji način držanja životinja, odnosno svi lijekovi i hormoni kojima se životinje tretiraju, te pesticidi kojih je zbog nakupljanja u mesu višestruko više nego u biljkama, jasno je da ljudska navika jedenja životinja ne koristi ni nama ni svim ostalim oblicima života na Zemlji.

U sklopu projekta „Proizvodimo održivo, jedimo zeleno”, ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ZeGeVege festivalu održivog življenja u rujnu osobno je uručila plakete najinovativnijim proizvodima, među kojima se posebno istaknula kajgana od tofua proizvođača Vegefino, koja je ujedno nositelj europske V-oznake. Novi proizvod ispunio je sva očekivanja te je taj ukusan obrok pun bjelančevina i bez kolesterola, s poznatim okusom kajgane, sada dostupan za kupovinu u trgovinama i putem web-shopova.

Prijatelji životinja pozivaju sve da kupovinom proizvoda bez mesa, jaja, mliječnih proizvoda i meda te preporukom prijateljima i obitelji podržavaju domaće proizvođače biljnih proizvoda: „Živjeti odgovorno znati biti spreman mijenjati svoje navike. Danas, uz obilje veganskih namirnica na tom putu promjene navika, ne moramo se čak niti odricati. U veganskoj verziji svuda su nam dostupni svi proizvodi na koje smo navikli – od burgera, ćevapčića, biljnog meda, raznih namaza i sl. pa sve do kajgane od tofua.”

Prijatelji životinja pozivaju sve da na www.veganopolis.net saznaju s kojim će namirnicama i receptima zalogaj po zalogaj ostvariti velike promjene.

dodjela priznanja na zegevegeu [ 69.50 Kb ]dodjela priznanja na zegevegeu [ 70.65 Kb ]dodjela priznanja na zegevegeu [ 75.56 Kb ]dodjela priznanja na zegevegeu [ 84.60 Kb ]

Vezane teme

veganska kajgana [ 148.70 Kb ]Poziv za najinovativniji veganski proizvod [ 400.55 Kb ]veganska kajgana [ 122.66 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting