Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 34.

31.12.2011. Zbog životinja zabranjene petarde u silvestarskoj noći!

U Torinu, Milanu, Veneciji, Modeni, Teramu, odnosno u više od 850 talijanskih gradova i općina, zabranjeno je u silvestarskoj noći pucati petardama. U gradovima poput Venecije i Milana zabranjeno je jer njihov zvuk smeta ljudima, a u Torinu je ta zabrana donesena prije svega zbog životinja. Naime, zabranili su ispaljivanje petarda jer one zastrašuju pse i mačke. Oko 5000 životinja godišnje umire od srčanog udara izazvanog eksplozijom petarda. Kazne predviđene za one koji će u novogodišnjoj noći ispaljivati petarde iznose od 25 do 500 eura. (vecernji.hr)

31.12.2011. Venus i Serena Williams prešle na sirovu vegansku prehranu!

Poznatoj tenisačici Venus Williams dijagnosticirana je neizlječiva autoimuna bolest Sjögrenov sindrom, zbog čega je ispala s teniskog turnira U.S. Open ovog ljeta, a dijagnoza će značajno utjecati na njeno zdravlje i tenisku karijeru. Njena sestra Serena pružila joj je podršku i predložila joj je holistički pristup tretiranju simptoma bolesti, s obzirom da neki tretmani u liječenju bolesti mogu uzrokovati druge zdravstvene probleme. Osim masaže i joge, Venus je prešla na sirovu vegansku prehranu kako bi smanjila upalu u zglobovima, a Serena joj se pridružila u promjeni prehrane. (dailymail.co.uk)

30.12.2011. Pink spasila život psiću bačenom s nadvožnjaka!

Poznata pjevačica Pink, čuvena je i po zalaganju za životinje - govorila je protiv industrije vune, kao i protiv nošenja krzna i kože reptila. Nedavno je bila dirnuta pričom o štenetu koje je pretrpjelo velike ozljede nakon što je bačeno s nadvožnjaka u Los Angelesu. Psiću su bile slomljene tri noge i trebala mu je hitna medicinska pomoć. Pink je kontaktirala organizaciju za spašavanje životinja Ace of Hearts i platila troškove liječenja psa, kako bi mu spasili život. Donacija od 5.000 dolara pomogla je psiću da ozdravi, a tijekom blagdana udomljen je u dobru obitelj. (ecorazzi.com)

29.12.2011. Pad potrošnje mesa u SAD-u četvrtu godinu za redom!

Prema podacima nedavno objavljenima u Daily Livestock Report-u, 2010. zabilježen je četvrtu godinu za redom pad konzumacije mesa u SAD-u i peti pad u razdoblju od šest godina, a očekuje se da će se taj trend nastaviti i u 2012. Iako se najveći pad očekuje u konzumaciji govedine, također se očekuje dramatičan pad potrošnje piletine i svinjetine. Razlog ovome trendu je okretanje potrošača jeftinijim vegetarijanskim opcijama i povećani interes za poboljšanje zdravlja, osobito nakon gledanja hit dokumentarca 'Forks Over Knives' ili objave predsjednika Billa Clintona da je veganskom prehranom izlječio ozbiljne srčane bolesti. Neka izvješća ukazuju i da Amerikanci odbacuju meso, mlijeko i jaja nakon informiranja o načinima na koje se uzgajaju i ubijaju životinje za hranu. (mfablog.org)

28.12.2011. McDonald's zatvara sve svoje restorane u Boliviji!

Bolivija postaje prva južnoamerička država bez McDonald’s-ovih restorana, usprkos 14-godišnjim brojnim promotivnim naporima McDonald's-a da održi svojih osam restorana u tri najveća bolivijska grada. Neuspjeh u Boliviji snažno je utjecao na McDonald's, gdje su čak napravili dokumentarac u kojemu objašnjavaju zašto Bolivijci nisu nikada prihvatili njihovu ponudu. Kao glavni razlog ističe se protivljenje Bolivijaca brzoj hrani, jer za njih dobar obrok mora biti pripremljen s ljubavlju, predanošću, određenim higijenskim standardima i odgovarajućim vremenom kuhanja. Osim Bolivije, McDonald’s namjerava zatvoriti svoje restorane u još sedam zemalja u kojima ostvaruje slab profit. (hispanicallyspeakingnews.com)

27.12.2011. Otvorenje zdravog fast food restorana u Zagrebu!

Svečano otvorenje prvog u nizu Green Point-Natural Food Store-a bit će danas od 17 do 19 sati u Zagrebu (Varšavska 10). U ponudi Green Pointa nalazi se više od 50 različitih obroka pripremljenih u woku od vrhunskih i svježih namirnica, poput vege burgera, tortilja, sendviča, voćnih shakeova i slatkih delicija. Cilj je ponuditi zdrava, ukusna i cijenom pristupačna jela na način koji do sada nije viđen na ovim prostorima, a što je gotovo standard prehrane zaposlenog čovjeka u cijelome svijetu. Goste na otvorenju čekaju darovi iznenađenja i uživanje u hrani koja pridonosi zdravlju i vitalnosti.

26.12.2011. Rusija zabranila trgovinu tuljanovom kožom i krznom!

Carinska unija Bjelorusije, Kazahstana i Rusije zabranila je uvoz i izvoz kože i proizvoda od tuljana. Time su zatvorena vrata prema najvećem tržištu za proizvode od tuljana jer je Rusija primala do 90% kanadskog izvoza tuljanova krzna, a posljedice će se tek vidjeti, s obzirom na nedavno pristupanje Rusije WTO-u. Rusija je 2009. zabranila ubijanje beba tuljana mlađih od godinu dana i prekinula vlastiti lov na tuljane u Bijelom moru. Organizacija IFAW 1995. dokumentirala je prvi put pokolj tuljana u Bijelom moru, zahtijevajući da Rusija prestane s tom krvavom praksom. Na zabranu su konačno utjecali snimke pokolja objavljene na televiziji, smanjenje interesa za tuljanovo krzno, smanjenje populacije tuljana u Bijelom moru i oštri prosvjedi protiv pokolja tuljana u ruskim gradovima. (ifaw.org)

25.12.2011. Spriječeno testiranje toksičnosti kemikalije na štakorima!

Zahvaljujući otkriću ECEAE-a (European Coalition to End Animal Experiments), čiji član su i Prijatelji životinja, u Europskoj agenciji za kemikalije (ECHA) povučen je prijedlog jedne tvrtke za 90-dnevnim testiranjem toksičnosti pentasodium trifosfata na životinjama. U testu je do 120 sputanih štakora trebalo prisilno udisati nekoliko sati dnevno anorganski fosfat, koji se koristi u proizvodima za domaćinstvo, da bi ih potom ubili i ispitali njihova tkiva. Znanstvenici ECEAE-a otkrili su da već postoje podaci iz takvog testiranja provedenog 1974. u Rusiji. ECEAE okuplja stručnjake koji analiziraju svaki prijedlog za pokuse na životinjama i predstavljaju ECHA-u zamjenske metode testiranja ili dokazuju postojanje istraživanja u kojima su kemikalije već testirane. (buav.org)

24.12.2011. Zaštitite pse od posljedica pucnjave tijekom blagdana!

Udruga za zaštitu životinja Spas iz Varaždina uputila je apel građanima da ovih dana, zbog učestale pucnjave, pse sklone u zatvoreni prostor ili ih imaju više pod nadzorom, što je i njihova zakonska dužnost. Udruga zaprima sve više prijava o psima koji su, zbog straha od pucnjave i detonacija, pobjegli iz dvorišta ili se čak otrgnuli s lanca. Većina životinja užasno se boji pucnjave i panično bježi, preskačući i visoke ograde, sve više se udaljavajući od kuće. Odlutali psi su dezorijentirani i preplašeni te umiru kao lutalice od gladi, žeđi, pothlađenosti, bolesti i nesreća u prometu.

23.12.2011. Osječki Azil postao registrirano sklonište za pse!

Zahvaljujući mukotrpnom radu volontera Udruge Pobjede, Veterinarska inspekcija utvrdila je da sklonište u Nemetinu ispunjava uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi. Time je osječki Azil postao jedno od rijetkih od ukupno 22 registrirana skloništa koje ne vrši eutanaziju pasa, već skrbi i intenzivno traži udomitelje za gotovo 200 napuštenih pasa. Udruga Pobjede preuzela je brigu o Azilu 2010. godine, iako volonterski brinu o njemu još od 2007., a brojke koje pamte su: 600 udomljenih pasa, 400 sterilizacija, preko 800 liječenih pasa, rekonstrukcija cijelog Azila, edukacija u preko 40 škola i vrtića te više od 60 tisuća odrađenih volonterskih sati. U ovoj godini udomljeno je više od 250 pasa, a ukupno je na hranu, liječenje i troškove sterilizacije utrošeno više od 70 tisuća kuna. (osijek-online.com)

22.12.2011. Zaustavljeno klanje konja i traže se udomitelji!

Prijatelji životinja poslali su jučer oštar dopis dr. sc. Darku Dvorniku, direktoru Imunološkog zavoda, izrazivši zgražanje nad odlukom o klanju 24 konja koji su bili iskorištavani za proizvodnju seruma. Tražili su opoziv odluke o klanju konja i njihovo udomljavanje te su podnijeli prijavu veterinarskoj inspekciji zbog kršenja Pravilnika o zaštiti životinja koje se koriste u pokusima ili u druge znanstvene svrhe. U odgovoru gospodina Dvornika stoji kako konji neće biti zaklani, već ponuđeni na udomljavanje. Zbog snažne reakcije javnosti i udruga, zaustavljeno je klanje konja i traže se adekvatni udomitelji za preostalih 19 ispaćenih konja.

21.12.2011. Degustacija veganskih blagdanskih jela u Zagrebu!

Prijatelji životinja priredit će u četvrtak, 22.12.2011. u 12 sati, na informativnom štandu u Varšavskoj ulici u Zagrebu, degustaciju veganskih blagdanskih jela. Građani će moći dobiti i brošure s receptima, kao i sve dodatne informacije o pripremi jela biljnog podrijetla. Receptima i degustacijom želi se pokazati kako svatko može provesti blagdane uz pečenje, sarmu i tradicionalne kolače, spremljene na suosjećajan način i s ljubavlju. Osim 22.12., cjelodnevni štand od 10 do 16 sati održat će se na istome mjestu i 23. i 24.12. Na njemu se građani mogu informirati i nabaviti darove za svoje najmilije, a pritom pomoći radu za životinje.

20.12.2011. Firenca postavila 34 'restorana' za napuštene mačke!

Talijanski grad Firenca postavio je hranilice za napuštene mačke, koje je instalirao studio za arhitekturu Phicubo. Ovaj projekt financira se od kazni koje su platili nesavjesni udomitelji životinja, zlostavljači životinja i građani koji ne kupe izmet za psom. Svaka hranilica stoji 140 eura, a dizajnirana je tako da čuva hranu od insekata i kiše, uz uporabu vode iz preokrenute boce, čime se olakšava čišćenje onima koji brinu za mačke. Grad namjerava postaviti i dizajnerske kućice za mačke, s dva otvora, kako bi se osigurala ventilacija i omogućilo stavljanje košara, kutija i deka. Firenca time skrbi o gradskim mačkama, a ujedno brine da se hranilice i kućice za mačke estetski uklope u ljepotu grada. (firenze.repubblica.it)

19.12.2011. Poslušajte bajku o sretnoj kravici i veselom teletu!

U sklopu projekta edukacije o pravima životinja, koji organiziraju Prijatelji životinja, 20.12. u 19 sati u KIC-u (Preradovićeva 5, Zagreb), socijalni radnik i zagovaratelj prava životinja Vedran Romac održat će predavanje 'Bajka o sretnoj kravici i veselom teletu'. Usprkos snažnoj propagandi mliječne industrije i duboko ukorijenjenim stavovima o mlijeku, razotkriva se jedan od temeljnih mitova moderne civilizacije. Posjetitelji će moći kritički preispitati svoja uvjerenja i poruke o nužnosti konzumacije kravljega mlijeka, o čemu su nas učili ljudi koji su nam željeli dobro, ali i kojima smo zatrpani iz TV prijemnika, liječničkih ordinacija, škola i s polica trgovina.

18.12.2011. Spasili iz minskog polja osam tek rođenih psića!

Osam tek rođenih psića, koje je netko bešćutno ostavio u minski sumnjivom kanalu kod Vinkovaca, spasili su pirotehničari Alen Matičić i Danijel Strmečki. Pirotehničari su bez razmišljanja prenijeli psiće na sigurnu stranu i pokrenuli akciju njihova spašavanja, u suradnji s volonterima iz osječke udruge Pobjede, koja vodi skrb o Azilu za napuštene pse u Nemetinu. Oni su preko Facebook stranice uputili apel tražeći osobe dobra srca koje bi privremeno udomile psiće. Andrea Krištof iz Osijeka i Matko Pušić iz Ladimirevaca uzeli su po četvero psića, koje hrane svaka dva sata. Andrea je psićima u njihovu košaru stavila i velikoga plišanog medu, oko kojega se oni skupljaju kao oko svoje mame. (jutarnji.hr)

17.12.2011. Studenti pozivaju na udomljavanje napuštenih pasa!

Grupa studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, u sklopu predmeta 'Menadžment promjena', u suradnji s udrugom Noina arka organizira danas od 8 do 15h, na početku Tkalčićeve ulice u Zagrebu, udomljavanje napuštenih pasa. U sklopu akcije 'Sve što želim za Božić je... DOM' građani će moći pružiti dom psima koji se nalaze u azilu udruge 'Noina arka'. Studenti organiziraju i dovoženje udomljenoga psa do novog doma, besplatan pregled kod veterinara i donaciju u hrani, a projektom nastoje skrenuti pozornost na rastući problem nezbrinutih pasa. (vauvau.net)

16.12.2011. Dođite na prvi Festival etike u Hrvatskoj!

Udruga Stop specizmu! danas od 10 do 22 sata, u kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb), organizira prvi Festival etike u Hrvatskoj, na kojemu će se predstaviti udruge koje se bore protiv nepravde i diskriminacije nad ljudima i ostalim životinjama. Neki/e od sudionika/ca su: Udruga Queer Zagreb, Sapunoteka, VoxFeminae, lezbijska grupa Kontra, Zagreb Pride, Ulične svjetiljke, Dnevni centar za beskućnike, Kolektiv Hrana, a ne oružje!, inicijativa 'Uzmi ili ostavi', Pučka škola, Veganska inicijativa iz Slovenije, Društvo NOA iz BiH i drugi... Posjetitelji će se moći informirati o radu udruga, pogledati aktivističke filmove i izložbu slika o pravima životinja, kušati vegansku hranu te poslušati predavanja o nespecističkom aktivizmu i zanimljive bendove u glazbenom programu. (stop-specizmu.org)

15.12.2011. Pomozite psima u osječkom azilu kupnjom kalendara!

Udruga Pobjede predstavit će danas u 20h u klubu Oxygene (Županijska 7) u Osijeku kalendar osječkog Azila za pse, za kojega skrbi. Na kalendaru za 2012. godinu 12 pasa, štićenika Azila, predstavit će se svojim pričama. Svima koji plate ulaz (od 22 sata) mogu dobiti kalendar uz donaciju od 35kn. Od 16.12. kalendar se može nabaviti uz donaciju od 50kn na štandu Udruge Pobjede u Kapucinskoj ulici (od 16.12. do 31.12.) od 9 do 11 sati te od 15 do 18 sati, u Azilu i na još nekoliko mjesta u Osijeku. Kalendari se mogu naručiti i putem e-maila pobjede@gmail.com ili pozivom na broj 095 8723087. Sav prihod od prodaje ide za liječenje, čipiranje, kastracije i cijepljenje napuštenih pasa koji borave u osječkom Azilu za pse, kao i svih onih s ulica Osijeka o kojima skrbi Udruga Pobjede. (pobjede.hr)

15.12.2011. Meso s roštilja ili ražnja povećava rizik od raka prostate!

Kad se meso peče na roštilju ili ražnju, mast kaplje u vatru i stvaraju se kancerogeni aromatski ugljikovodici, a novo istraživanje dokazuje povezanost jako pečenog crvenog mesa s agresivnim karcinomom prostate. Praćenje 470 muškaraca s agresivnim karcinomom prostate i 512 bez karcinoma, kao i njihovih navika u konzumiranju mesa u 12 mjeseci, pokazalo je da je rizik veći konzumira li se jako termički obrađeno meso. (vecernji.hr)

13.12.2011. Dođite na predavanje o pravima životinja!

Vedran Romac, socijalni radnik i zagovaratelj prava životinja, održat će 14.12. u 19 sati predavanje 'Masovno uništenje života', a 15.12. u 19 sati predavanje 'Priča o prljavoj svinji i glupom prasetu'. Oba predavanja bit će u kulturnom klubu Mama (Preradovićeva 18) u Zagrebu. To su prva dva od tri predavanja iz ciklusa o pravima životinja i o mogućnostima djelovanja, koje u prosincu organizira udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport. Osim predavanja, 21.12. organizirat će se i radionica za volontere.

12.12.2011. Tvrtka prestaje ispitivati biološke proizvode na životinjama!

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk objavila je kako više neće koristiti žive životinje za testiranje kontrole kvalitete serija svojih bioloških proizvoda, već stanice hrčaka i drugih životinja. Navodi kako ove metode omogućuju veću preciznost i pouzdanost rezultata, dok je korištenje živih životinja manje pouzdano zbog varijabilnosti iz serije u seriju i zbog mogućnosti kontaminacije. Testiranja sigurnosti provode se rutinski za svaku seriju bioloških proizvoda radi kontrole kvalitete, pri čemu se često koriste životinje. Zbog različitih propisa u zemljama u kojima kompanije prodaju svoje proizvode, ponekad se testovi dupliciraju. Tvrtka Novo Nordisk iznosi da je do prošle godine provela pokuse na 62.152 životinje (miševi, štakori, zamorci, hrčci i kunići). (pharmatimes.com)

11.12.2011. Štakori imaju osjećaje i suosjećaju s drugima!

Najnovije istraživanje objavljeno u časopisu Science nepobitno dokazuje da štakori pomažu drugima u nevolji zbog suosjećanja prema njima. Štakori su otkrili nekoliko različitih načina kako otvoriti vrata da bi oslobodili drugog štakora zatvorenog u kutiju, što je dokaz njihovog razmišljanja, te su gurali šape kroz male otvore ne bi li se međusobno utješili. Zarobljavanje jednog štakora potaknulo je druge štakore na višednevne pokušaje kako osloboditi svog prijatelja. Radi se o čistoj empatiji, nesvjesnom znanju o tome što drugi osjeća, koje pripada izvornim osobinama ljudske duše, a koje je do sada bio rezervirano isključivo za nas 'više sisavce', primate. (znanost.com)

10.12.2011. Veganski burger spasit će 14.000 kokoši godišnje!

Engleska tvrtka Quorn, vodeća u svijetu u proizvodnji vegetarijanskih alternativa mesu, zahvaljujući kampanji organizacije COK (Compassion Over Killing) proizvela je veganski burger. Time će godišnje koristiti 3,5 milijuna jaja manje, zbog čega će 14.000 manje kokoši patiti na industrijskim farmama. Od 2002., kada je predstavila svoje proizvode na američkom tržištu, Quorn je jedan od najuspješnijih brendova smrznutih vegetarijanskih proizvoda, no svi proizvodi su dosad sadržavali jaja. Novi veganski burger bit će dostupan u preko 1000 američkih trgovina, a tvrtka planira smanjivati uporabu jaja i u svojim drugim proizvodima. (cok.net)

09.12.2011. Jaja povećavaju rizik za smrtonosni oblik raka prostate!

Najnovije istraživanje američkih znanstvenika dokazuje da konzumacija jaja može povećati rizik za razvoj smrtonosnog oblika raka prostate među zdravim muškarcima. Muškarci koji su konzumirali dva i pol ili više jaja tjedno imali su 81% veći rizik za smrtonosni oblik raka prostate od muškaraca koji su konzumirali manje od pola jaja tjedno. Istraživanje na 27.607 muškaraca između 1994. i 2008. potvrdilo je i da crveno i obrađeno meso može povećati rizik za smrtonosni oblik raka prostate, a prehrana 'piletinom' i jajima nakon dijagnosticiranja bolesti može dovesti do napredovanja bolesti i smrti. (ncbi.nlm.nih.gov)

08.12.2011. Cirkus kažnjen zbog zlostavljanja životinja!

Feld Entertainment, roditeljska kompanija cirkusa Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus, mora platiti najveću kaznu te vrste u povijesti SAD-a, 270.000 dolara, zbog zlostavljanja životinja. Organizacija PETA predstavila je američkom Ministarstvu poljoprivrede nedvojbene dokaze zlostavljanja životinja - premlaćivanja, smrt lava, hrome slonove prisiljene da nastupaju usprkos kroničnoj boli, i mladunče slona koje je umrlo tijekom treninga. Svjedočanstva svjedoka i fotografije pokazuju da se slonići u cirkusu grubo odvajaju od majki i prisiljavaju na nasilne treninge, kako bi naučili izvoditi trikove, dok video snimke pokazuju kako treneri iza scene tuku slonove teškim štapovima s oštrim čeličnim vrhom. (peta.org)

07.12.2011. Zamjenske metode umjesto seciranja životinja u Njemačkoj!

Fakultet biologije Sveučilišta u Mainzu objavio je kako studenti mogu izabrati program zamjenskih metoda umjesto seciranja ubijenih životinja. Odluka je donijeta nakon što je jedan student napustio Fakultet zbog prigovora savjesti, pa je studentska udruga u Mainzu započela online peticiju i debatu za prigovor savjesti. SATIS, njemački program za humanu edukaciju i partner međunarodne mreže InterNICHE, educirao je studente i nastavnike o zamjenskim metodama obrazovanja korištenjem mikroskopskih tehnika i video snimaka. Ovo je prvi fakultet biologije u Njemačkoj s alternativnim programom za seciranje ubijenih životinja, a SATIS i njemačke organizacije za prava životinja aktivno rade na uvođenju prigovora savjesti i u njemačko zakonodavstvo. (satis-tierrechte.de)

06.12.2011. Građani spasili psića iz hladne nabujale rijeke!

Iako su uzaludno upomoć pozvali vatrogasce i policiju, grupa građana Sarajeva prije tri dana vlastitim naporima izvukla je dvomjesečnog psa iz nabujale i hladne Miljacke. Prolaznici su reagirali nakon što su čuli cviljenje dvomjesečnog štenca u vodi. Pozivu za pomoć odazvala se jedino Gorska služba spašavanja, no građani su uspjeli spasiti psića prije njihova dolaska. Štene je sklonjeno s ulice i sada se nalazi na sigurnom. (depo.ba)

05.12.2011. Ljudsko 'otpadno tkivo' za prestanak testiranja na životinjama!

Znanstvenici Sveučilišta u Cardiffu razvili su proces kombiniranja stanica iz ljudskog 'otpadnog tkiva', koje oporučno doniraju ljudi nakon što umru, i stvorili 'mikro-pluća' veličine bebinog nokta. Biologinja dr. Kelly BéruBé, koja vodi projekt, izjavila je kako je ovo otkriće značajno zbog mogućnosti potpunog prestanka testiranja na životinjama, koje je dokazalo 'visoke stope pogreške' u predviđanju efikasnosti lijekova za plućne bolesti. Metabo-pluća mogu se koristiti za testiranje toksičnosti lijekova i potencijalno štetne reakcije na nove metode liječenja, čime se ujedno smanjuju vrijeme i troškovi testiranja lijeka. Također se mogu koristiti u testiranju kozmetike, s obzirom da će se do 2013. zabraniti testiranje kozmetike na životinjama u EU. (walesonline.co.uk)

04.12.2011. Bivol je suzama dirnuo radnike u klaonici!

Kineski mediji izvijestili su o neuobičajenom događaju u jednoj klaonici u Hong Kongu. Na ulazu u klaonicu jedan bivol je odjednom stao, odbio je pomaknuti se naprijed, kleknuo je na dvije prednje noge, a iz očiju su mu curile suze. Šokirani radnici, koji su izjavili da je bivol jecao kao dijete, pozvali su svoje kolege koji su pokušali pomaknuti bivola, no on se nije micao, već su mu i dalje tekle suze iz tužnih očiju. Oko bivola se okupilo mnoštvo radnika i iz drugih klaonica, a svi su ostali dirnuti te počeli i sami plakati. Na iznenađenje svih, bivol se pomaknuo tek kada su radnici donijeli odluku da ga otkupe. Poslali ga u jedan budistički hram, gdje će nastaviti živjeti u miru, pod skrbi redovnika. (projectasia.wordpress.com)

03.12.2011. Prvi zdravi fast food restoran u Zagrebu!

Nedavno je u Varšavskoj ulici otvoren prvi zdravi fast food restoran u Zagrebu. 'Green Point' nudi ukusne burgere, sendviče i kobasice od soje i seitana, odrezak od konoplje, zdrave umake, arapski falafel, voćne šejkove, kus-kus, tortilje s povrćem itd. Većina hrane priprema se u woku, bez ulja, a umjesto kuhinjske soli koriste zdravu himalajsku sol. Da su jela odličnog ukusa svima, potvrdili su i tvrdokorni mesojedi koji su ih kušali. (vecernji.hr)

03.12.2011. Dođite na prosvjed protiv obijesnog 'odstrjela' životinja!

Udruge Glas životinja i Prijatelji životinja pozivaju građane da im se pridruže u subotu, 3. prosinca 2011., na prosvjedu protiv terora lovaca i time skrenu pozornost na obijesno ubijanje životinja. Prosvjedna povorka kreće u 11 sati s Trga kralja Tomislava centrom Zagreba prema Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će se u 12 sati održati slikovit performans skupljanja živih trofeja. Svojim dolaskom prosvjed će podržati i Miss sporta Hrvatske Kristina Vilk, zaštitno lice kampanje 'Lovite rezultate, ne životinje!'.

02.12.2011. Politička stranka obećava zalaganje za prava životinja!

Hrvatski laburisti - Stranka rada u svojem priopćenju ističu da će zaštita prava životinja u skladu s najviših europskim standardima biti sastavni dio njihova djelovanja u poslije izbornom periodu. Obećavaju kako će njihovi saborski zastupnici inicirati poboljšanje postojećih rješenja i insistirati na striktnom provođenju već dosad izborenih prava životinja: 'Želimo Hrvatsku bez nasilja prije svega nad ljudima, no i bez nasilja nad životinjama.', piše potpredsjednik stranke Branko Vukšić. (udruga-kameleon.hr)

01.12.2011. Dođite na veselu proslavu Europske godine volontiranja!

Volonterski centar Zagreb poziva sve volontere i one koji to žele postati na Volonterijadu - Party Godine u subotu, 3.12.2011. od 20h u Klubu Soba (Magazinska 7). U veselom i opuštenom programu nastupit će bendovi The Loony Bin Project i Mangora te DJ Mrkica sa svima poznatim plesnjak stvarima. Na druženju i volonterskom okupljanju proslavit će se Europska godina volontiranja i puno lijepih volonterskih priča u 2011., uz podjelu darova i zahvala najradišnijim volonterima u ovoj godini. (vcz.hr)

01.12.2011. Doris Day u 87. godini snimila album za pomoć životinjama!

Legendarna pjevačica Doris Day snimila je u svojoj 87. godini novi album 'My Heart', koji sadrži hitove iz 60-ih i 70-ih godina, a sav prihod ide udruzi za zaštitu životinja. Ljubitelji šansona moći će čuti stare hitove 'You Are So Beautiful', 'Daydream', 'My Buddy' i druge. Day se proslavila pedesetih godina prošloga stoljeća, a osim po pjevačkoj karijeri poznata je i po sjajnoj hollywoodskoj karijeri. Zaštitom prava životinja bavi se od 1973. godine, kada je osnovala i zakladu pod svojim imenom. (jutarnji.hr)

Broj pronađenih vijesti: 34.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2011 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting