Komentari iz 2013.

| More

Primila sam poštom Vaše materijale, zahvaljujem. Moram priznati da sam impresionirana. S nekim temama sam bila upoznata, no s nekima nisam. Odlučila sam definitivno postati veganka, hvala na receptima.

U.C.
17. prosinca 2013.

Posjećujem vašu stranicu već nekoliko godina na dnevnoj bazi, čitam vaše newslettere, gledam snimke, fotografije, čak i one surove od kojih me zabole duša, tijelo i srce. Nebrojeno puta sam briznula u plač nad vašom stranicom. Realnost je surova, a vi je prikazujete točno takvom kakva jest. Širim vaše misli i poruke još od srednje škole, a sad kad sam na fakultetu, radim to i dalje. Redovito nalazim na negodovanje i odbijanje kad za studentski newsletter odabirem i "guram" teme o zaštiti životinja, kućnih ljubimaca, ne jedenju mesa. No, to odbijanje me samo jača. Jača moju želju da ljudima otvorim oči. Uz vašu stranicu nastavit ću razvijati sebe, te sve ostale koji žele čuti i vidjeti. Hvala vam.

S.C.
13. studenog 2013.

Imam 15 godina i vegetarijanac sam 3 godine. Meso ne volim jesti, miris mi ne smeta, samo ga ne želim jesti jer volim životinje i ne bih mogao jesti meso. Moji roditelji bi htjeli rado da jedem meso, ali im ne smeta što sam vegetarijanac. Drago mi je što ste pokazali kako je biti vegetarijanac dobro, da za život nije potrebno meso.

P. A.
8. srpnja 2013.

Svako ljeto ljetujemo u Istri blizu luke Bršica i svakodnevno smo svjedoci jako velikom transportu krava koje ukrcavaju na brodove i idu u Egipat ili u slične arapske zemlje. Te su jadne životinje prežednjele i gladne. Ti se transporti redovito održavaju isključivo noću (izgleda da ih je stid ili da izbjegnu velike vrućine)... Te vas ovim putem molim, da li možemo napraviti nešto, nekako, bilo kako, kako bismo svi zajedno spriječili te transporte smrti...

M. C.
12. svibnja 2013.

Mnogi se još uvijek smiju zato što moje životinje žive kao članovi obitelji, a tako sam naučila i mog sina i moju unučicu, ali kada dođu kod mene i kada im se moj stari mačor (17 godina) uvali u krilo i miluje ih šapicama, budu najprije u čudu, ali ga poslije zovu kod sebe. Kada kažem da ima 17 godina - svi se čude jer prekrasno izgleda. Udomila sam i jednu staru micu, koja tko zna koliko je stara, nema niti jednog zubića osim ovih velikih, ali se lijepo zaokružila i prekrasno izgleda, prilagođavam joj hranu da može da se najede... Treba ljude učiti ljubavi, a onda oni to prenose na djecu. Ponekad malo pretjeram u tome. Prošle godine sam s povećalom-lupom legla u travu s unučicom i pokazala joj 'ogromni' svijet u zemlji i između trave, pa se poslije bojala stati na travu da nekoga ne pogazi. Zahvaljujući velikoj inteligenciji moje pronađene kujice mješanke i njene ljubavi prema djeci, jer ih redovno dočekuje kada idu iz škole i mazi se s njima, gotovo svaka kuća u mojoj ulici je udomila psića (uspješno). Trud se isplati lagano - ali ide na bolje. Hvala vam svima koji volite životinje jer volite i život - a to je velika stvar.

K. F.
6. svibnja 2013.

Hvala na svim lijepim fotografijama, receptima i člancima koje nam šaljete. Hvala za sve što ste me naučili, hvala što ste mi omogućili da još više volim životinje iako sam mislila da je to nemoguće. Hvala što ste zbližili mene, sestru i mamu... jer jeste... a da to niti ne znate. Hvala što se radujemo svakom veganskom ručku, što smo sretne jer znamo da tako činimo maleni, ali bitan korak... za naše prijatelje životinje... Hvala što smo u vama pronašli prijatelja koji nas razumije kada prolijemo suza i suza za počinjene zločine nad životinjama. Hvala što nam pošaljete strašne video snimke koje jedva gledamo, ali šaljemo dalje.... Hvala što ste tu.

M. K.
5. svibnja 2013.

Većini danas, klincima pogotovo, meso je neki paketić iz dućana, u papiru ili celofanu, samo komad nečega što uzmeš, platiš i staviš u sebe. Osobno kažem: ''Jedete životinje''. To nije uvreda nego činjenica. Pojam "životinja" asocira na glavu, tijelo, noge, rep itd. Mene i na kameno doba, ali to je već druga priča.

S. SH.
21. ožujka 2013.

Moja ljubav za četveronošce počela je prije skoro 60 godina u Slavoniji kada sam imala kućnog ljubimca prasca kojeg su moji roditelji dobili kao glavni zgoditak na šumarskoj zabavi. Godinama je Srećko bio moj vjerni prijatelj, sudjelovao u mnogim dječjim vragolijama, nosio me na leđima, vukao saonice kroz cijelu ulicu s čoporom dječurlije koji su ga obožavali. Poznavao je sve susjede i dobronamjernike, a ostali bolje da se nisu sreli s njim jer su redom morali dati 'petama vjetra'. Čuvao me je kao pas. Nakon ljetnih pljuskova zajedno smo gacali po jarku kraj kuće i čekali susjednu škvadru da dođu na večernje jahanje. Nikad nisam mogla zamisliti da bi moj Srećko mogao biti nečiji prehrambeni artikl. Ali na žalost nismo svi isti.
Podržavam vašu borbu za dobrobit životinja i za humaniji postupak prema njima, te za vegetarijanstvo.

V. D.
19. ožujka 2013.

Hvala Vam što ste promijenili naš život. Hvala Vam što ste nas učinili boljim, kvalitetnijim, moralnijim i suosjećajnim ljudima. Hvala Vam što ste nas učinili vegetarijancima. Hvala što ste nas naučili vrijednostima koje nitko drugi nije. Hvala Vam za popis kozmetike i odjeće koja nema ni u jednoj fazi svoga razvoja veze sa životinjama. Hvala Vam za tisuću divnih stvari koji radite za bića koja nas trebaju više nego itko. Kad pomislim da je sve crno, teško i ružno, sjetim se Vas, Vaše udruge, koja čini divne stvari!

I. Š. i Ž. H. M.
13. ožujka 2013.

Mrtva životinja u ruci, mrtva životinja na tanjuru, mrtvom životinjom obučeni, mrtve životinje u kremama na licu... i mislimo da smo izašli iz kamenog doba?? U budućnosti naše će se doba smatrati barbarskim, primitivnim razdobljem vrste zvane čovjek.

K. P.
23. veljače 2013.

Zahvaljujući filmu Zemljani najprije sam postala vegetarijanka, a onda i veganka. Udomila sam tri životinje s ulice. Najbolje odluke u mojem životu.

D.
12. siječnja 2013.

To je stvarnost od koje se bježi da bi se što lagodnije i bezbrižnije živjelo, istovremeno učeći malenu djecu da je u redu konzumirati mrtve životinje - iako ih istovremeno marketinške kompanije i prodavaonice koriste kao slatke proizvode namijenjene toj istoj djeci - u obliku plišanih medvjedića, svinjica, mačkica, ovčica i ostalih, potičući tako roditelje da djecu uče voljeti ih i maziti prije spavanja, povećavajući stupanj empatije u njima, a ponavljam, istovremeno ih servirajući na tanjur.

A. M. J.
20. siječnja 2013.

Vezane teme

Ruke i sape

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting