25.04.13. Obrazovanje za vegetarijanskog kuhara

| More

Ustanova za cjeloživotno učenje Magistra
Smjer: Vegetarijanski kuhar
Trierska 7
52100 Pula

Poštovani,

upućujemo Vam srdačne čestitke na osvojenom trećem mjestu na gastronomskoj manifestaciji Vegetarijanska Istra.

Želimo Vam posebno zahvaliti što u sklopu Ustanove obrazujete za zvanje vegetarijanski kuhar, što je hvalevrijedna inicijativa i u skladu s aktualnim potrebama na tržištu rada.

Kao edukativna udruga za zaštitu i prava životinja, koja djeluje već više od 11 godina i bavi se promicanjem vegetarijanstva, odnosno veganstva, pohvaljujemo Vaš angažman na popularizaciji vegetarijanske prehrane i približavanju odličnih i zdravih vege jela širokom krugu ljudi.

S obzirom na sve veći porast broja vegetarijanaca, odnosno vegana, vjerujemo da ćete u budućnosti imati još više polaznika. Usto, domaći i inozemni turisti, alergičari i ljudi koji se žele zdravije hraniti sigurno će biti itekako zadovoljni što obrazujete vegetarijanske kuhare i time im omogućujete da dobiju obroke u skladu s vlastitim prehrambenim navikama i željama.

U znak zahvalnosti, šaljemo Vam kuharicu 'Mljac' koja može biti inspiracija za osmišljavanje i dopunu vege jelovnika kod polaznika Vaše ustanove. Kuharica nudi preko 50 izvrsnih veganskih recepata za bečki odrezak, punjenu papriku, sarmu sa zapečenim krumpirom, lazanje, gulaš od graha s kobasicama i noklicama, tiramisu, išlere, palačinke s čokoladom, tortu od lješnjaka i druga slasna jela, rado viđena na našim stolovima. Također, šaljemo Vam i vrlo koristan plakat 'Biljnom prehranom do zdravlja' s prehrambenom piramidom i popisom biljnih izvora vitamina i minerala, koje je stručno pregledala dr. sc. Dubravka Novotni, dipl. ing. nutricionizma.

Ostajemo Vam na raspolaganju za suradnju i sva pitanja.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge

U Zagrebu, 25. travnja 2013.

Odgovor Ustanove za cjeloživotno učenje Magistra:

Poštovani

Neobično nas je obradovao vaš dopis, čestitke i poklon.

Drago nam je da vam se sviđaju naši programi za vegetarijanskog kuhara i nutricionistu.
Od iduće jeseni namjeravamo edukaciju za vegetarijanske kuhare održavati i u Zagrebu, Rijeci i Zadru. Edukaciju za nutricioniste osim u Puli već održavamo u Rijeci i Zagrebu, a planiramo i u Zadru.

Također vas želimo informirati da su polaznici prve grupe edukacije za vegetarijanskog kuhara osnovali Udrugu vegetarijanskih kuhara Istre-Vege Istra, s ciljem promoviranja vegetarijanske prehrane. Svoje aktivnosti su započeli sudjelovanjem na gastronomskoj manifestaciji Vegetarijanska Istra u Plominu, a zatim u Kršanu na Festivalu samoniklog bilja.

S poštovanjem

U Puli , 2. svibnja 2013.

vd.ravnateljica

Ustanove za cjeloživotno učenje Magistra

Mirjeta Liverić, dipl.učit.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting