07.04.17. Prošle godine radi krzna umlaćeno 66 000 tuljana!

| More

Krvavi pokolj u Kanadi: Počinje novi godišnji masakr beba tuljana

- Poziv kanadskom premijeru Trudeauu da ukine subvencioniranje lova

2016. godine, tijekom godišnjeg komercijalnog masakra na istočnoj obali Kanade, zatučeno je ili ubijeno više od 66 000 tuljana. Za svega nekoliko dana, nasilni pokolj tisuća beba tuljana opet će započeti, unatoč rastućem protivljenju diljem svijeta.

Lovci na tuljane već su počeli s izlovom nekih od odraslih tuljana, a vrlo skoro započet će s ubijanjem tisuća beba tuljana. Većina će ih biti stara tek nekoliko tjedana kada će im oderati krzno dok će, što je čest slučaj, ostali tuljani užasnuti to promatrati. Mnoge bebe još nisu pojele ni svoj prvi kruti obrok ili naučile plivati prije nego što će biti okrutno ubijene.

Neke od ovih osjećajnih i društvenih životinja bit će ubijene metkom, dok će drugima krhke lubanje biti smrvljene posebnim pijucima s oštrim metalnim vrhovima. Nakon što ih ubiju, lovci će odvući njihova tijela po ledu kako bi ih oderali. Da bi izbjegli oštećivanje krzna dok ih vuku ledom, zabit će im metalne kuke u oči, obraze ili usta.

PETA i druge organizacije za zaštitu i prava životinja diljem svijeta, među kojima su i Prijatelji životinja iz Hrvatske, već su drastično smanjile globalno tržište za prodaju tuljanova krzna. U Hrvatskoj je uvoz tuljanova krzna zabranjen još od 2006., a ove godine na snagu je stupila i potpuna zabrana uzgoja životinja zbog krzna, donesena 2007. godine.

Zbog zabrane prodaje proizvoda od tuljana u Europskoj uniji, Rusiji, SAD-u i nedavno u Švicarskoj, ostalo je svega nekoliko zemalja koje su voljne kupovati okrvavljene proizvode tog pokolja. Pokušaji da se proguraju proizvodi od tuljana na kinesko tržište i nedavno osporavanje zakonskih zabrana u EU-u doživjeli su neuspjeh. Da nije subvencioniran milijunima dolara prikupljenih od kanadskih poreznih obveznika, kanadski komercijalni pokolj tuljana već bi vjerojatno doživio potpuni kolaps.

Postoji nada da bi kanadski premijer Justin Trudeau, koji je progresivan po mnogim pitanjima, mogao naznačiti prekretnicu u ovoj međunarodnoj kampanji. PETA ga je već kontaktirala kako bi ga potaknula da ukine subvencioniranje komercijalnog pokolja tuljana.

Prijatelji životinja potiču sve zainteresirane pojedince da pišu Kanadskom veleposlanstvu u Zagrebu kako bi se što prije zauvijek okončao taj zločin nad životinjama i prirodom, i to na kontakte: Kanadsko veleposlanstvo u Zagrebu, Prilaz Gjure Deželića 4, 10000 Zagreb, e-pošta: zagrb@international.gc.ca.

PETA-in video o pokolju tuljana u Kanadi može se vidjeti ovdje.

Prosvjed u Zagrebu protiv pokolja tuljana 1 [ 266.53 Kb ]Prosvjed u Zagrebu protiv pokolja tuljana 2 [ 107.51 Kb ]Ubijanje tuljana pijukom [ 125.72 Kb ]Grenlandski tuljan [ 98.58 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting