12.10.18. Prvi pas - udomljeni pas

| More

Javna pohvala Prijatelja životinja plemenitom Predsjedničinu činu udomljavanja psa iz skloništa

- Mreža za zaštitu životinja zahvaljuje na udomljavanju i humanoj poruci; šalje se i poklon za Kiku

Poklon za Kiku i Kolindu [ 510.83 Kb ]

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović udomila je kujicu Kiku iz Skloništa za životinje Virovitica, na radost mnogih, i odaslala humanu poruku svim građanima Hrvatske. Veliko uzbuđenje još uvijek vlada u virovitičkom skloništu gdje Kika čeka kastraciju, a nakon toga odlazi na Pantovčak gdje se nestrpljivo čeka dolazak umiljate prinove.

Kao zahvalu za plemeniti čin i znak pažnje predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, Prijatelji životinja šalju na Pantovčak ormu i zdjelice za udomljenu Kiku te majicu Mreže za zaštitu životinja. U udruzi Prijatelji životinja vjeruju da će ova Predsjedničina gesta utjecati na udomljavanje životinja iz skloništa koja su prepuna predivnih, ali napuštenih pasa, te potaknuti gradove i općine da obave provjeru mikročipiranja pasa i propišu trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka.

Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja i posebni savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja, izjavio je: „Vjerujemo da će se vijest o pohvalnom činu hrvatske predsjednice ubrzo proširiti i izvan države. U Hrvatskoj trenutačno na tisuće pasa čeka udomljenje, no kada bi svi koji misle nabaviti psa umjesto kupnje odabrali udomljavanje, kao što je to učinila Predsjednica, sva skloništa ubrzo bi bila prazna.”

Stela Cota, voditeljica Mreže za zaštitu životinja koja okuplja čak 43 udruge, dodaje: „Ovo je divna podrška udomljavanju, odgovornom skrbništvu, mikročipiranju, mogućnosti propisivanja sterilizacije i svim udrugama koje se svakodnevno bore za bolji odnos ljudi prema životinjama. Zahvaljujemo uime Mreže za zaštitu životinja i pozivamo sve da prate dobar primjer Predsjednice i odaberu udomljavanje umjesto kupnje.”

Posjetu Predsjednice skloništu i dirljivom trenutku udomljavanja nazočio je i ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić napomenuvši da je sklonište u Virovitici, uz druge dobre primjere, jasan dokaz kako se Zakon o zaštiti životinja treba i može provoditi.

Dr. vet. med. Dražen Majetić iz virovitičkog skloništa rekao je: „Ovo je priznanje skloništu u Virovitici, kao i drugim no kill skloništima, udrugama i volonterima koji se svakodnevno mukotrpno trude pronaći dom svim životinjama koje imaju na skrbi i educirati svoje sugrađane o nužnosti udomljavanja i kastracije. Ujedno, ovo je dokaz da se ljubav ne kupuje, već se dogodi.”

Više informacija o prednostima udomljavanja pasa i dobrim alatima Zakona o zaštiti životinja koji mogu pomoći da baš svi psi u Hrvatskoj budu sretni poput Kike može se pronaći na OVDJE.

Kolinda udomila psa [ 256.73 Kb ]Kolinda udomila psa [ 213.67 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting