13.02.19. Kako reći "volim te" na veganski način

| More

Prijatelji životinja donose savjete kako proslaviti Valentinovo na suosjećajan način

Valentinovo [ 319.40 Kb ]

- Iznenadite svoje najdraže ukusnim veganskim jelom ili ih izvedite na vegansku romantičnu večeru

Vaš partner ili partnerica puni su ljubavi za baš sva živa bića na ovome planetu, a ne samo za vas, pa su odlučili živjeti veganskim načinom života? Želite za ovo Valentinovo iznenaditi dragu osobu nečim drukčijim i pokazati da vam je, osim do nje, stalo i do životinja i okoliša? Ne brinite, imamo savršeno rješenje za vas. U nastavku pogledajte četiri savjeta Prijatelja životinja kako provesti Valentinovo na veganski način i pokazati da je Valentinovo uistinu praznik koji slavi ljubav.

1. Darujte dragu osobu malim znakom pažnje zbog kojega nitko nije stradao

Ako mislite da lijepa gesta i druženje nisu dovoljni i želite dragu osobu iznenaditi i malim znakom pažnje u obliku dara, imajte na umu jedno: poklon zbog kojega nitko nije stradao idealan je poklon. Za Valentinovo se često daruju bombonjere, odjevni predmeti, parfemi, šminka ili ostala kozmetika, a zna se dogoditi da često niti ne pomislimo da su iza ukrasne ambalaže životinje stradale u procesu dobivanja proizvoda – bilo zbog činjenice da je proizvod testiran na životinjama ili se u proizvodu nalaze sastojci životinjskoga podrijetla. Na svu sreću, danas na svakome koraku možemo naći potpuno veganske bombonjere i ostale slatkiše, ali i kozmetiku te odjevne predmete bez svile, kože i krzna. Prilikom kupovine obratite pozornost na tzv. V-oznaku s kojom ćete biti sto posto sigurni da je proizvod veganski. Umjesto buketa s odrezanim cvijećem iznenadite najdraže cvijetom u teglici i pokažite da vam je stalo do održivog življenja. Štedite i s ukrasnom plastikom za omatanje i svakako u kupovinu ponesite platnenu vrećicu.

2. Izvedite partnera na romantičnu vegansku večeru

Niste neki stručnjak u kuhinji, a znate da ljubav ide kroz želudac i želite proslaviti Valentinovo uz ukusnu hranu? Imamo savršeno rješenje za vas. Na virtualnoj mapi „Veganski Zagreb – Iće i piće” saznajte koji sve restorani nude vegansku opciju, koji kafići nude biljno mlijeko i gdje se nalaze trgovine zdrave hrane s bogatom veganskom ponudom. Ako niste iz Zagreba, pogledajte popis restorana s takvom ponudom u cijeloj Hrvatskoj na stranici www.veganopolis.net. Samo požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme jer je pomama za veganskim delicijama koje neki od takvih restorana nude, kao što su, primjerice, odrezak cordon bleu, pizza s humusom i prženim lukom, vegeburgeri, ukusna tjestenina s tofuom ili falafel poslužen u toplom wrapu s mnoštvom povrća i umaka, uistinu golema.

3. Uzmite kuhaču u ruke i zamirišite cijeli dom veganskim delicijama

Ako ste jedna od onih osoba koje živcira gužva u restoranima i smatrate da je najbolje Valentinovo ono koje provedete sami unutar četiri zida s voljenom osobom, dajemo vam nekoliko ideja za ukusne veganske recepte. Kao predjelo, ponudite mirisne i meke varaždinske klipiće, za glavno jelo iskušajte neki od recepata kojima je temelj veganski bolonjeze i poslužite uz obilnu salatu, a za desert „idite na sigurno” uz tortu od kestena ukrašenu malinama i mentom. Recepte pronađite na www.zeleni-ponedjeljak.com.

4. Pogledajte film koji nosi poruku o suosjećanju

Umorili ste se od silne veganske hrane i znate da je sljedeća faza za vas i dragu/dragog samo Netflix & chill? Pogledajte neki od igranih filmova koji nose vegansku poruku, odnosno poruku o ljubavi prema svima, a istodobno su i prekrasne priče o kojima ćete još dugo razmišljati i raspravljati. Naš savjet svakako je film „Okja”, predivna priča o ljubavi djevojčice koja riskira sve kako bi zaustavila snažnu multinacionalnu tvrtku od otmice njezina najboljeg prijatelja – fascinantne životinje imena Okja. Ako ste ljubitelji animiranog filma, naš prijedlog je „Ferdinand”, film o velikom biku s još većim srcem, koji bi radije mirisao cvijeće, nego ulazio u borbu s matadorima. Oboružajte se kokicama i uživajte! :)

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting