03.08.20. Besplatni veganski recepti i savjeti

| More

- poslano svim bolnicama i zatvorima

Poštovani,

javljamo Vam se kako bismo Vam zahvalili i izrazili pohvalu što u Vašoj ustanovi imate uvedene u ponudu veganske obroke za kažnjenike koji se žele hraniti biljnom prehranom. Budući da sve veći broj javnih ustanova zapadnoga svijeta problem kvalitetne prehrane i zaštite okoliša smatraju sve ozbiljnijim te shodno tome poduzimaju konkretne i odlučne korake, jako nam je drago kad vidimo da i ustanove Republike Hrvatske slijede taj pozitivan primjer.

S tim u svezi slobodni smo Vam ponuditi recepte zasnovane na biljnim namirnicama koje smo objavili u našim kuharicama i dati na slobodno korištenje. Voljeli bismo kad bismo na ovaj način i mi dali mali doprinos i olakšali Vam osmišljavanje ponude obroka za Vaše korisnike i učinili ju raznovrsnijom.

Kuharice možete naći na sljedećim poveznicama i slobodno ih možete preuzeti:

Novija svjetska istraživanja pokazuju da je dobro isplanirana veganska prehrana primjerena za osobe svih životnih dobi, a znanstvenici sve češće pozivaju na okretanje namirnicama biljnog porijekla s ciljem zaustavljanja klimatskih promjena. Javne institucije širom svijeta već odavno imaju barem jedan dan tjedno bez mesa, a bolnice u SAD-u uvele su i programe koji pomažu pacijentima s kroničnim bolestima prebaciti se na cjelovitu biljnu prehranu kako bi zaustavili ili čak preokrenuli tijek bolesti. Ne zaboravimo pri tom da velika većina bolesti i zaraza dolazi upravo od konzumacije životinja i njihovih proizvoda!

Osim ovih recepata, u privitku Vam dostavljamo i savjete za kuhare i tehnologe koje ćete, ne dvojimo, naći posebno korisnima.

Hvala što ćete uzeti u obzir savjete i pripremiti recepte koje Vam šaljemo te na taj način i Vašim djelatnicima i korisnicima njihovu prehranu učiniti bogatijom i raznovrsnijom.

Srdačno i s poštovanjem,

Emanuela Poturica
Prijatelja životinja

U Zagrebu 03. kolovoza 2020.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting