Poziv na istraživanje

| More

Znanstvenici na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada pozivaju na sudjelovanje u njihovoj studiji vezano za prehrambene navike između vegetarijanaca i/ili vegana u odnosu na svejede.

Poziv prepisujemo u cijelosti:

Pokrećemo studiju kojoj je cilj odrediti razlike u upalnom statusu ljudi u ovisnosti o prehrambenim navikama, u kojoj je naglasak na vegetarijansku i vegansku prehranu, te bismo Vas pozvali da sudjelujete u našoj studiji.

Ciljevi ovog istraživanja su utvrditi:

Očekivani rezultati značajno bi doprinijeti razumijevanju rizika i dobrobiti vegetarijanske i veganske prehrane u usporedbi sa tradicionalnom mješovitom prehranom. Nadalje, rezultat će dati uvid u upalni status ovisan o vrsti prehrane te njegovog utjecaj na rizik od brojnih kroničnih bolesti.

Od Vas bismo tražili da nam ispunite upitnik vezan uz Vaše prehrambene navike, da donirate uzorak krvi (16 ml krvi u tri epruvete) te površinski uzorak kože sa podlaktice koji se uzima bezbolno, primjenom adhezivne vrpce (malog flastera).

Ukoliko prakticirate vegetarijansku ili vegansku prehranu i zainteresirani ste sa sudjelovanje u studiji molim da se javite na mail ggajski@imi.hr kako bismo se dogovorili za termin uzorkovanja i ostale detalje.

Uzorkovanje je krenulo u 10 mjesecu 2020. godine i trajat će nekoliko mjeseci, a vršit će se na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, Ksaverska cesta 2, 10000 Zagreb (https://www.imi.hr/hr/institut/kontakti/).

Uzorkovanje će se u pravilu vršiti ujutro između 8 i 10 sati te bismo Vas zamolili da na vađenje krvi dođete na tašte te da 24-48 sati prije uzorkovanja ne mažete podlaktice kremom. Također, čitavo naše osoblje odnositi će se prema preporukama vezanim uz suzbijanje pandemije COVID-19 situaciju što uključuje nošenje maski, redovitu dezinfekciju i propisani razmak te Vas molimo da za vrijeme posjeta institutu nosite masku.

Ako poznajete osobe koje prakticiraju vegetarijansku ili vegansku prehranu, a koji bi bili voljni sudjelovati u ovoj studiji, slobodno im proslijedite informacije iz ove poruke te ih zamolite da nam se također jave.

Također, ako ste zainteresirani možete nam ispuniti i sljedeću anketu:

https://s.surveyplanet.com/JMZQKGcJ

istraživanje [ 1.40 Mb ]

Vezane teme

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting