11.01.06. Zar nam ubojice voze autobuse javnog prijevoza?

| More

Reakcija Prijatelja životinja na slučaj namjerno pregažene kujice od strane vozača Samoborčeka

Udruga Prijatelji životinja ogorčena je zbog slučaja u kojem je vozač prijevozničkog poduzeća Samoborček 09. siječnja 2006. namjerno pregazio petomjesečnu kujicu po imenu Targa koja je pratila svoju skrbnicu Katicu Kenđel do ulaska u autobus.

Navodno prljanje autobusa šapama kujice i prigovor skrbnice što je vozač pušio, prouzročilo je bijes vozača, koji je namjerno ubio psa. Ne pokazujući nimalo žaljenja, nakon što je pregazio psa, vozač je skrbnicu psa pustio iz autobusa tek na sljedećoj stanici.

Zahtjevamo strogu istragu ovog slučaja, koji pokazuje da se nasilje nad životinjama tolerira, ali i da osobe koje su spremne ne trepnuvši ubiti nedužnu životinju ne bi smjele voziti djecu i odrasle u javnom prijevozu, već biti kažnjene zatvorskom kaznom.

Prijatelji životinja će podići kaznenu prijavu protiv vozača i već su uputili direktoru Samoborčeka Boži Gregoriću zahtjev za otkrivanjem identiteta vozača. Smatramo da Samoborček taj podatak nikako ne bi smio kriti zbog ugleda vlastite tvrtke, ali i sigurnosti svojih putnika.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting