29.10.06. Ubijanje, kršenje zakona, novac, uvrede, prijetnje...

| More


Udruga Prijatelji životinja, udruga Život i udruga Osječki zeleni oštro reagiraju na samovolju Miroslava Lederera

Izjave veterinara Miroslava Lederera pokazuju kako u Osijeku trebaju hitne promjene po pitanju zbrinjavanja napuštenih životinja.

Neutemeljene optužbe prema građanima koji hrane napuštene životinje da potenciraju pojavu bjesnoće, prijetnje tim građanima prijavom Državnom odvjetništvu, nazivanje novinskih članaka nebulozama, a novinare nekorektnima i nepristojnima, trošenje gradskog novca, ubijanje pasa i kršenje Zakona pokazuju arogantnost kakva ne smije biti tolerirana, a od izjava Miroslava Lederera se trebaju ograditi svi na koje se on poziva da ga opravdavaju.

Ponajprije se tu misli na Grad Osijek koji bi trebao pripaziti kome i zašto daje novac, a time i na svoje građane, na zakonodavstvo, svoj ugled i profesionalnost. Podržavanjem izjava Miroslava Lederera Grad Osijek i sam priznaje svoju umiješanost, stoga tražimo da gradske vlasti žurno i bez odlaganja počnu s korijenitim promjenama temeljenima na Zakonu o dobrobiti životinja i u skladu s etičkim načelima suvremenog društva.

Ograditi se trebaju i komunalni redari koji ne bi trebali podržavati kršenje Zakona i ostalo gore navedeno, a još više policija koja bi trebala štiti građane i ne podupirati one koji misle da za njih zakoni ne vrijede. Također se treba ograditi i veterinarska struka koja ovakvu samovolju mora osuditi.

Sramota je za Grad Osijek da niti ne pokušava pokrenuti sveobuhvatni program profesionalnog zbrinjavanja životinja, koji bi uključivao uređenje i brigu o postojećem skloništu, programe čipiranja, kastracije, veterinarske skrbi, udomljavanja, kao i kažnjavanja neodgovornih građana, a uz to još svake godine 200.000 kuna potroši na još veću sramotu.

Udruge su spremne poduzeti i daljnje korake na državnom, ali i europskom nivou, kako bi se za dobrobit Grada i svih njegovih stanovnika nešto napokon počelo mijenjati po pitanju zbrinjavanja napuštenih životinja.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting