Ubijanje tuljana zbog krzna

| More

Palicama s kukama i puškama tzv. lovci ubijaju bebe tuljana često stare tek dva tjedna. Najstrašnije je što pritom, u namjeri da budu što učinkovitiji, krzno većinom oderu dok su tuljani još živi! Svake godine u Kanadi za potrebe tržišta krzna ubiju više od 300.000 beba tuljana.

Ubijanje životinja za krzno je globalni problem jer patnja životinja ne poznaje granice. Stoga su Hrvatska, Belgija, Nizozemska, Slovenija, Letonija, Meksiko i SAD donijeli zabranu uvoza tuljanova krzna i ostalih proizvoda od tuljana. Hrvatska je zabranu uvoza donijela 28.03.2006. U svibnju 2009. Europska unija u cijelosti zatvorila je svoje granice proizvodima okrutnog komercijalnog lova na tuljane zabranom njihove trgovine.

Prijatelji životinja zahvaljuju svima koji su potpisivanjem peticije pridonijeli da se ova zabrana donese u Hrvatskoj. Kako bi se zaustavio masakr tuljana u Kanadi, molimo građane da i dalje poštom šalju pisma sa zamolbom da se zaustavi pokolj tuljana u Kanadi na: Kanadsko veleposlanstvo, Prilaz Gjure Deželića 4, 10000 Zagreb.