25.02.14. Uskoro kampanja protiv zlostavljanja životinja

| More

Najava nove kampanje Azila Dumovec u suradnji s Prijateljima životinja

- Obavljeno snimanje za kampanju protiv zlostavljanja životinja s Mirkom Filipovićem i drugim borcima

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu u suradnji sa udrugom Prijatelji životinja osmislilo je kampanju protiv zlostavljanja životinja pod nazivom 'Biraj svoje bitke'. Kampanja počinje početkom ožujka kad će najpoznatiji hrvatski borci sa spašenim psima osvanuti na jumbo plakatima diljem Hrvatske.

Mirko Filipović rado se uključio se u ovu humanitarnu akciju, a mnogima je još u sjećanju njegova nedavna internetska akcija kada je tražio novi dom za napuštene pse. Mirko kaže: 'Ne kaže se uzalud da su psi najbolji čovjekovi prijatelji. Oni čovjeka neće nikada razočarati, ne znaju se pretvarati, kad gazda dođe kući raduju mu se. Napušteni psi slome mi srce, najradije bih sve udomio.'

U kampanji su mu se pridružili kick boks borci Mladen Brestovac, Igor Jurković i Mladen Kujundžić koji su zajedno sa Cro Cop-om pozirali sa psima koji su spašeni od zlostavljanja i smješteni u azilu Dumovec, čekajući udomljavanje.

Sklonište za životinje u Dumovcu i udruga Prijatelji životinja posvetili su svoj rad zaštiti životinja te edukaciji o tome kako pomoći životinjama koje svakodnevno trpe razne vrste zlostavljanja - od napuštanja i zanemarivanja do nanošenja ozljeda, ranjavanja i usmrćivanja. Edukacija i savjetovanje građana o postupku prijava zlostavljača, zakonskoj zaštiti zlostavljanih životinja i komunikaciji s nadležnim službama rezultirala je boljom osviještenosti i povećanim brojem prijava, kao i promjenom zakonskih propisa te osudama zlostavljača

Sklonište za životinje Grada Zagreba je tijekom 2013. godine primilo više od 600 pasa, a svi su završili u skloništu zbog loših uvjeta života. Bili su napušteni od skrbnika i ostavljeni sami na ulici, uzgajani za borbe pasa, ostavljeni na lancu, držani bez hrane, vode, zaklona od nepovoljnog vremena ili bez mogućnosti druženja s ljudima i drugim životinjama. Mnogi od tih pasa nikad nisu imali priliku naučiti živjeti u zajednici s ljudima i drugim životinjama te često moraju na treninge resocijalizacije.

Psi koji su sudjelovali u snimanju za kampanju 'Biraj svoje bitke' uživali su u pažnji boraca, a kroz kampanju im se povećava šansa da će ih netko prepoznati kao svog novog člana obitelji.

Organizatori Kampanje vjeruju da će snažna poruka protiv zlostavljanja doprijeti do što većeg broja građana.

Snimanje je prošlo u dobroj atmosferi i uskoro se očekuje početak kampanje s dojmljivim vizualima za jumbo plakate, zanimljivim video snimkama i intervjuima te posebnom web stranicom s uputama kako se priključiti.

Kampanja će biti realizirana uz pomoć Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba.

Biraj svoje bitke [ 1.09 Mb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting