22.10.07. Životinje su mi važne

| More

Prijatelji životinja pozivaju na potpisivanje međunarodne peticije te podsjećaju na 'Godinu dupina'

Udruga Prijatelji životinja poziva građane Dubrovnika na potpisivanje međunarodne peticije 'Životinje su mi važne' za donošene Univerzalne deklaracije o dobrobiti životinja pri Ujedinjenim narodima kako bi se postiglo globalno priznanje da životinje osjećaju te da je naša odgovornost da stanemo na kraj okrutnosti prema životinjama širom svijeta.

Peticija se potpisuje diljem svijeta i do sada je prikupljeno preko 800.000 potpisa. Udruga Prijatelji životinja u Hrvatskoj je prikupila 26.000 potpisa, no do kraja ove godine planira se dostići cilj od preko milijun potpisa u svijetu stoga je svaki potpis dragocjen.

Prijatelji životinja pozivaju sve građane koji smatraju da su životinje važne da posjete informativni štand Udruge koji će u petak, 26. listopada, od 11 sati biti postavljen ispred palače Sponza.

Kako bi izrazili zahvalnost građanima koji će dati svoj potpis za životinje, Prijatelji životinja će na info štandu u suradnji s prvim vegetarijanskim restoranom u Dubrovniku prirediti vegansku degustaciju.

Na info štandu će građani moći dobiti i besplatne razglednice Croatia - the Dolphin Friendly Country koje se dijele u sklopu kampanje za zabranu zatočavanja dupina u Hrvatskoj. Kampanju je podržalo Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode, najavom donošenja takve zakonske odredbe.

S obzirom da je upravo ova godina od strane UN-a proglašena 'Godinom dupina', te da se od 21. do 25. listopada u Dubrovniku održava međunarodni sastanak ACCOBAMS-a (Sporazum o zaštiti kitova u Crnom moru, Sredozemnom moru i susjednom atlantskom području), Prijatelji životinja postavili su jumbo plakate koji, prikazujući dupine u svojem prirodnom okruženju Jadranskog mora ukazuju na važnost rezervata kod Malog Lošinja i skore zakonske zabrane zatočavanja tih morskih sisavaca.

Grad Dubrovnik time ovih dana u svijet odašilje poruku da Hrvatska nastoji postati zemljom prijatelja dupina, a građani svojim potpisom imaju mogućnost sudjelovanja u svjetskoj kampanji 'Životinje su mi važne'.

Izjava koju su nevladine udruge uručile članicama ACCOBAMS-u na sastanku.

Pismo nevladinih udruga ACCOBAMS-u [ 115.78 Kb ]

Prijatelji životinja u Dubrovniku [ 77.90 Kb ]Prijatelji životinja u Dubrovniku2 [ 88.22 Kb ]Prijatelji životinja u Dubrovniku3 [ 82.69 Kb ]

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting