09.11.07. Istina o odnosu prema životinjama na video platnu

| More

Prijatelji životinja pozivaju na svoju prvu uličnu video projekciju

Udruga Prijatelji životinja počinje s javnim video projekcijama kojima građanima želi prikazati što životinje prolaze zbog ljudske bezobzirnosti prema drugim životinjskim vrstama i njihovim pravima. Ugnjetavanje osjećajnih bića, najčešće skriveno od očiju javnosti, barem će na trenutak biti dostupno svima onima koji ne žele živjeti ne obazirući se na izravnu povezanost vlastitog načina života s okrutnošću nad životinjama i uništavanjem planeta.

Prijatelji životinja pozivaju na projekciju koja počinje u petak, 9. studenog u 18 sati, na Trgu kralja Tomislava, gdje će se 3 sata prikazivati film pod nazivom Tužne oči i isprazni životi britanske udruge The Captive Animals' Protection Society-CAPS, koji govori o svoj bijedi i neispravnosti postojanja zooloških vrtova. Film traje 17 minuta i bit će deset puta ponovljen tijekom večeri, a moći će se, uz tiskane materijale o pravima životinja, dobiti na informativnom štandu postavljenom uz projekcijsko platno.

Životinjama u zoološkim vrtovima neće pomoći novi kavezi, već podizanje svijesti građana da nije zabavno gledati životinje u zatočeništvu, gdje se dosađuju do ludila u skučenom prostoru, osamljene, daleko od svojih prirodnih staništa, zbog čega pokazuju psihotično i samodestruktivno ponašanje nazvano zoohoza.

Zoološki vrtovi nisu utočišta ili simulirana prirodna staništa, već u stvarnosti predstavljaju doživotan zatvor za životinje kojima je oduzeta svaka mogućnost za prirodno ponašanje. Time je i bilo kakva edukativna uloga zooloških vrtova neutemeljena, a danas, uz dokumentarne filmove koji prikazuju životinje u svom prirodnom okolišu, i apsurdna.

Zoološki bi vrtovi trebali postati stvar prošlosti, a ljudi svjesni potreba drugih životinjskih vrsta, potisnuvši svoj primitivan poriv da nekoga drže na doživotnoj robiji samo kako bi ga mogli promatrati.

Prijatelji životinja pozivaju građane na svoju prvu javnu video projekciju kako bi vidjeli razloge zbog kojih ne treba podržavati zatočavanje životinja u takozvanim zootvorima.

Ulične video projekcije udruga Prijatelji životinja planira redovito održavati u centru grada u večernjim satima s raznom tematikom vezanom uz ljudski odnos prema životinjama.

Video projekcija o pravima životinja5 [ 62.16 Kb ]Video projekcija o pravima životinja2 [ 65.42 Kb ]Video projekcija o pravima životinja [ 76.47 Kb ]Video projekcija o pravima životinja3 [ 86.79 Kb ]Video projekcija o pravima životinja4 [ 95.29 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting