03.05.08. Za kažnjavanje zlostavljača

| More
Udruga Prijatelji životinja, podružnica Slavonski Brod, prosvjeduje zbog nesankcioniranja ubojica pasa

Udruga Prijatelji životinja, podružnica Slavonski Brod, organizira prosvjed u subotu, 3.svibnja 2008. na Korzu, u 11 sati, protiv mučitelja i ubojica pasa.

Udruga Prijatelji životinja, podružnica Slavonski Brod, ovim prosvjedom želi zajedno s građanima stati na kraj mučiteljima pasa te podsjetiti da psi nisu igračke, te da je njihovo napuštanje kao i zlostavljanje strogo kažnjivo. Kazneni zakon (čl. 260., st.1.) propisuje zatvorsku kaznu za mučenje životinja do šest mjeseci, a Zakon o zaštiti životinja novčanu kaznu do 15.000,00 kuna.

Slučaj Marije Opačić iz Stare Gradiške koja se već nekoliko godina brine o psima koji su u njezinome vlasništvu, kojoj je sam Grad odobrio malo skloniste - prostor za zbrinjavanje pasa - sablažnjava. Njezini psi su brutalno ubijeni, točnije zadavljeni, premlaćeni i ostavljeni u lokvi krvi da umru. Marija Opaćić je svoje pse nasla mrtve s omotanom žicom oko vrata te krvave i pretučene. To nas je ponukalo da dignemo glas i tražimo kažnjavanje osoba koje čine ovakva monstruozna dijela.

Članovi udruge Prijatelji životinja, podružnica Slavonski Brod, članovi udruge Spas sa svojim psima, te savjesni građani, održati će prosvjed protiv ubojica i zlostavljača pasa iz cijele Hrvatske, posebno ističući slučaj Marije Opačić u Staroj Gradiški čiji su psi brutalno ubijeni, a ubojice nisu kažnjene niti se provodi istraga.

Napominjemo da Marija Opačić štrajka glađu zbog skrivanja imena zlostavljača. Zadnje ubojstvo nije jedini slučaj ubijanja životinja jer Marija Opačić može posvjedočiti o zazidanim živim mačkama kao i zadavljenim i nastrijeljenim.

Identiteti zlostavljača pasa iz Stare Gradiške su nam poznati, no tražimo da se javno objave imena tih osoba te da se izvrši policijska istraga i podnesu prekršajne i kaznene prijave kako mučitelji životinja ne bi ostali nekažnjeni i kako bi to bio primjer kojim bi se spriječilo daljnje ubijanje životinja.

Udruga Prijatelji životinja, podružnica Slavonski Brod, poziva građane da dođu na Korzo zajedno sa svojim psima u subotu. U 10 sati će biti postavljen informativni štand Udruge, gdje će zainteresirani moći dobiti tiskane materijale o pravima životinja i vegetarijanstvu, te potpisati aktualne peticije. U 11 sati održat će se prosvjed kojim se traži kažnjavanje ubojica pasa Marije Opačić, te javno izricanje imena osoba koje su počinile ovakav barbarski čin.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting