24.11.08. Posjet djece skloništu za napuštene životinje

| More

Preko 400 djece iz pet osnovnih škola posjećuje Sklonište za napuštene životinje grada Zagreba u Dumovcu

Ovoga tjedna, u sklopu kampanje protiv napuštanja životinja, udruga Prijatelji životinja vodi projekt koji se sastoji od organizirane posjete djece i mladih Skloništu za napuštene životinje grada Zagreba u Dumovcu. Prošlogodišnji posjeti pokazali su da je ovo vrlo učinkovit način educiranja o pravilnoj skrbi prema životinjama, važnosti osuđivanja napuštanja životinja i potrebi udomljavanja već napuštenih životinja.

Napuštanje životinja u Hrvatskoj, iako je zabranjeno i kažnjivo Zakonom o zaštiti životinja, sveprisutno je, a posljedice su patnja i smrt mnogih životinja i veliki problemi za lokalnu zajednicu. Usto trgovina životinjama je u stalnom porastu, dok je udomljavanje životinja nedostatno i nepopularno.

Ovim projektom želi se ukazati mladima na postojanje problema vezanih za napuštanje životinja i na nužnost poboljšanja odnosa prema životinjama kako bismo uspješno gradili društvo bez nasilja i bili potaknuti na savjesniji način života.

Projekt se ostvaruje uz pomoć Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Gradskog ureda za obrazovanje i šport.

Djeca će u sklopu posjeta u kratkom izlaganju voditeljice Skloništa dr. vet. med. Tatjane Zajec dobiti informacije o osnovnim potrebama životinja i odgovornosti koju zahtijeva skrb o životinjama. Saznat će i više o napuštanju životinja i njihovom zbrinjavanju, mikročipiranju, o tome kako osigurati veterinarsku skrb za bolesnu ili ozlijeđenu životinju, zašto udomljavati životinje i slično. Djeca će dobiti i osnovne informacije o Zakonu o zaštiti životinja, a pristup će se prilagođavati dobi djece.

Članovi udruge Prijatelji životinja pratit će djecu zajedno s njihovim učiteljima u organiziranim autobusima od njihove škole do Skloništa gdje će, nakon kratkog izlaganja voditeljice Skloništa, otići u obilazak pasa. Na povratku do škole sva će djeca dobiti i edukativni letak pod nazivom 'Ja nisam ničija igračka'.

Kratka obavijest

Udruga Didona i nadalje prima predbilježbe umirovljenika za besplatnu kastraciju pasa i mačaka. Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona Skloništa za napuštene životinje grada Zagreba u Dumovcu: 2008354.

Posjet Dumovcu 1 [ 99.34 Kb ]Posjet Dumovcu 3 [ 115.49 Kb ]Posjet Dumovcu 4 [ 120.11 Kb ]Posjet Dumovcu 2 [ 95.38 Kb ]Posjet Dumovcu 5 [ 93.01 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting