21.07.15. 8. ZeGeVege festival održivog življenja

| More

Prijatelji životinja najavljuju jedinstven veganski festival s još više izlagača, novosti i zanimljivosti

- Veganmania u Zagrebu, Trg bana Jelačića, 4. i 5. rujna 2015.

Provjerite i ove godine zašto zagrebačka Veganmania svake godine pomiče granice, a broj sudionika stalno se povećava! Početkom rujna, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održat će se osmi po redu ZeGeVege festival. U petak 4. rujna od 9 do 21 sat i subotu 5. rujna 2015. od 9 do 19 sati svi će se posjetitelji moći pridružiti slavljenju života i još se jednom uvjeriti u važnost promicanja održivog načina življenja, odnosno dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.

Najmanje 40.000 posjetitelja i ove će godine obići izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, a izvođači i performeri koji podržavaju održiv način življenja i prava životinja nastupit će tijekom oba dana ZeGeVege festivala. Na čak 90 štandova, deset više nego prošle godine, svoje će proizvode predstaviti brojni izlagači, a svoj rad predstavit će i neprofitne udruge i ekološki poljoprivrednici. Restorani s veganskom ponudom, besplatni kozmetički i frizerski tretmani, razne degustacije i promotivne prodaje, radionice kuhanja, ekološke inovacije, predavanja, dječji kutak s radionicama za najmlađe, projekcije dokumentarnih filmova, nagradna igra i slično dovoljan su razlog svima da ne propuste osmi za redom ZeGeVege.

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, promiče održivo življenje, odnosno način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu.

ZeGeVege festival dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. Ova manifestacija zanimljiva, zabavna i edukativna te svojim bogatim sadržajem, radionicama, predavanjima i izlagačima iz zemlje i inozemstva promiče sve nužniji održiv način života i vegansku etiku.

Pokrovitelj 8. ZeGeVege festivala je Grad Zagreb, a Festival će otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba. Osim Ureda gradonačelnika, potporu Festivalu dali su: Gradski ured za zdravstvo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora - Sektor za turizam, Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Turistička zajednica grada Zagreba.

Više informacija nalazi se na www.zegevege.com i Facebook stranici ZeGeVege Festival.

Udruga Prijatelji životinja moli predstavnike medija da svojim najavama podrže ZeGeVege festival čija je organizacija neprofitnog i edukativnog karaktera. Svim medijima dostupne su najave, banneri i kratke vijesti, a uskoro će biti predstavljen i raspored radionica i predavanja.

ZeGeVege festival [ 85.87 Kb ]ZeGeVege festival [ 408.42 Kb ]ZeGeVege festival [ 225.68 Kb ]ZeGeVege festival [ 228.85 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting