Znajte svoja veganska prava; Europski zakon

| More
Europski zakon

Temeljna prava i slobode navedene u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima primjenjuju se na različite načine diljem svijeta. Ove ideje unaprjeđivane su kroz raznovrsne sporazume, deklaracije, uredbe i konvencije Europske unije, što je pridonijelo razvoju načela nediskriminacije.

U Europi, načelo nediskriminacije podrazumijeva da imate prava kao potrošač robe i usluga, kao i na Vašem radnom mjestu. Ova prava proizlaze iz Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Novija, Povelja o temeljnim pravima štiti vegana od nepravednog postupanja prema njemu zato što je vegan. Kao manjinska skupina, vegani također mogu potraživati prava na temelju Akata koji se odnose na zaštitu manjina.

Okvirnu konvenciju za zaštitu nacionalnih manjina možete pročitati ovdje.

Prema odredbama Europskog suda za ljudska prava, sve zemlje članice dužne su spriječiti diskriminaciju te prema odredbama Lisabonskog ugovora ukloniti nejednakosti.

Što je zakonom zabranjeno:

Također, zaštićeni ste od bilo kakvog neželjenog ponašanja koje:

Veganstvo je još 1993. godine priznato kao uvjerenje koje treba štititi zakonodavstvom kojim su uređena ljudska prava (H v Ujedinjeno Kraljevstvo, poznato i kao W. v Ujedinjeno Kraljevstvo) (pogledajte “Sudski predmeti”). Vrijeme je da nastavimo graditi na ovim temeljima i krenemo u kampanju za naša prava kao vegane. Molimo Vas da pročitate naš manifest.

Vaša prava u kontekstu
Vaše zaposlenje
Društveni aspekt
Vaše zdravlje

Objavljeno: veljača 2016.

Izvor: http://www.theivra.com/know-your-vegan-rights-cont.html

Vezane teme

I.V.R.A.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting