26.11.16. Do Božića u novom domu!

| More

Prijatelji životinja pozivaju građane da razdoblje Adventa posvete i napuštenim životinjama

- 26. 11. 2016.; Trg bana Jelačića u Zagrebu: info štandovi; poziv na udomljavanje i pomoć psima u skloništu

Skori dolazak blagdana pravo je vrijeme da svatko tko ima uvjete za dugogodišnju skrb o životinji dovede u svoj dom psa ili mačku o kojima skrbi sklonište ili neka od udruga za zaštitu životinja. Blagdanska groznica kupovanja nikako ne smije uključivati i kupovanje životinja!

Početkom Adventa, u subotu 26. studenoga 2016., od 9 do 15 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba u suradnji s udrugom Prijatelji životinja organiziraju zadnju ovogodišnju akciju ''Udomljavanje je fora''.

Na informativnim štandovima aktivisti će dijeliti edukativne letke i pozivati građane da tijekom Adventa ne kupuju životinje nego da posjete sklonište i pomognu smanjiti broj napuštenih i neželjenih životinja. Osim što će biti predstavljeni psi iz skloništa koji traže novi dom, za posjetitelje će biti u ponudi i majice s porukom udomljavanja umjesto kupnje životinja.

Ozračje blagdana poziva na pomoć životinjama u skloništu, koje čekaju odlazak u svoj ''zauvijek'' topli dom. Oni koji nemaju uvjeta za udomljavanje mogu doći prošetati psa u skloništu, postati kum ili kuma nekome od pasa, donijeti staru toplu deku, uplatiti donaciju, zatražiti kastraciju mačke iz zajedničkog dvorišta, organizirati s drugima akciju prikupljanja korisnih stvari kako bi psi lakše podnijeli zimu u skloništu...

Prijatelji životinja pozivaju sve građane Hrvatske da dođu u najbliže sklonište, provedu dio vremena sa psima, fotografiraju ih i putem društvenih mreža oglase potrebu za njihovim udomljavanjem. Osim toga, svatko može odvojiti dio novca namijenjenog kupnji darova za one kojima je pomoć najpotrebnija. Angažman za napuštene životinje tijekom razdoblja Adventa može pomoći da one do Božića budu udomljene!

Više informacija o tome kako udomiti životinju, zašto je dobro udomiti starijega psa i na koje načine svatko može pomoći napuštenim životinjama može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

udomljavanje 1 [ 111.78 Kb ]udomljavanje 2 [ 274.78 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting