30.06.05. Ne ostavljaj me - udomi me

| More

Kampanja protiv napuštanja i za udomljavanje kućnih životinja

U četvrtak, 30. lipnja 2005., održat će se konferencija za medije u Skloništu za napuštene životinje Grada Zagreba u Dumovcu s početkom u 10:30 sati.

Na konferenciji za medije govorit će predstavnici Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Skloništa, udruga Noina arka i Prijatelji životinja, a bit će predstavljen program od 2. do 9. srpnja 2005., kao i izlazak jumbo plakata i ostalih tiskanih materijala.

Konferenciji za medije nazočit će i Maja Vučić, koja ove godine pozira sa svojim psom na jumbo plakatu Prijatelja životinja realiziranog u suradnji s Cro-A-Porterom pod nazivom Ne ostavljaj me! te jasnom porukom poziva građane na odgovorno ponašanje prema kućnim životinjama.

U subotu, 2. srpnja i nedjelju, 3. srpnja, bit će organiziran besplatan prijevoz za zainteresirane građane autobusima ZET-a. Autobusi će kretati u 8:30, 10:00 i 11:30 sati ispred zgrade Poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1.

Pozivamo zainteresirane građane da prigodne karte za vožnju autobusom do Skloništa rezerviraju na broj telefona udruge Prijatelji životinja 4920226, e-mail prijatelji.zivotinja@inet.hr, preuzmu na informativnom štandu Udruge, koji će se održati ove subote, 2. srpnja 2005. na križanju Jurišićeve i Petrinjske od 10 do 14 sati ili prije samog polaska autobusa.

Građanima će biti predstavljeno Sklonište i njegovi štićenici, bit će prisutni i građani koji su već udomili napuštenu životinju kako bi prenijeli svoja iskustva i potaknuli zainteresirane građane na udomljavanje, a budućim udomiteljima dijelit će se i prigodni pokloni.

U srijedu, 6. srpnja 2005., u net klubu Mama, Preradovićeva 18, s početkom u 19 sati predstavnici udruge Prijatelji životinja pozivaju na izlaganje i projekciju o problemu nepromišljene nabavke kućnih životinja, napuštenih životinja te onih koje čekaju nove udomitelje.

U subotu, 9. srpnja 2005., pozivaju se građani da posjete informativni štand koji će biti postavljen na Trgu bana Jelačića od 10 do 13 sati gdje će moći dobiti savjete, prigodne materijale i besplatne razglednice, a bit će postavljeni i info panoi sa slikama napuštenih životinja koje čekaju udomljenje.

Kampanjom se žele pozvati građani na udomljavanje kućnih životinja, osuditi neodgovorno nabavljanje i napuštanje životinja te podignuti svijest građana o ovom sveprisutnom problemu.

Napuštene životinje danima lutaju gladne, žedne, iscrpljene, prestrašene, najčešće umirući od dehidracije ili pod kotačima automobila.

Ne ostavljaj me jumbo [ 278.15 Kb ]Pas u skloništu u DumovcuInfo štand

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting