30.03.17. U suživotu s divljim životinjama!

| More

Prva ovogodišnja akcija „Udomljavanje je fora” poziva na brigu za divlje životinje u gradu

- Zagrebački Trg bana Jelačića, 1. 4. od 9 sati: edukativni i promotivni materijali

Stigla nam je prva ovogodišnja akcija „Udomljavanje je fora” u organizaciji Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu i Grada Zagreba te u suradnji s udrugom Prijatelji životinja. Akcija će biti održana u subotu 1. travnja 2017. godine, od 9 do 15 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića.

Ranije ovaj mjesec Sklonište u Dumovcu i Prijatelji životinja pokrenuli su veliku kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima, s novinarom i književnikom Perom Kvesićem kao zaštitnim licem na plakatima s lisicom. Na informativnom štandu Udruge aktivisti će u subotu dijeliti edukativne letke vezane za suživot s divljim životinjama, a za posjetitelje će biti u ponudi i promotivne majice i torbe.

Svatko može pomoći divljim životinjama tako da:

- osigura za divlje životinje prirodne izvore hrane, dostupnost vode, zaklon i sigurna mjesta gdje mogu odgajati mladunčad
- izbjegava uporabu kemijskih pesticida, herbicida i umjetnih gnojiva
- poduzme korake da kućni ljubimci koji lutaju slobodno bez nadzora ne predstavljaju opasnost za divlje životinje
- koristi humane pristupe rješavanju konflikata s divljim životinjama
- pomogne ranjenoj divljoj životinji
- ne uznemirava divlje životinje
- reagira dojavom nadležnim službama samo u slučaju sumnjivog ponašanja.

Cilj akcije je ukazati na bogatstvo divljeg svijeta u urbanim sredinama. U proljeće i u gradovima na svijet dolazi mladunčad divljih životinja. Balkon zgrade, dvorište ili vrt, dječje igralište… sve zelene površine grada savršena su mjesta i kao dom za neku od divljih životinja. Ptičice će rado sviti gnijezdo na balkonu, a jež se naseliti u rupu ispod grmlja. Lisice će krenuti u svoj pohod po gradu u potrazi za dobrim smještajem i još boljom hranom.

Svi mi koji živimo u gradu trebali bismo prihvatiti takav suživot upravo zato što smo i utjecali na nestajanje staništa životinja gradnjom zgrada, trgovačkih centara ili rušenjem drveća.

divlji zivot gradakampanja divlji zivot grada [ 1.05 Mb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting