12.05.18. Petarde opasne za djecu i životinje

| More

Prijatelji životinja nastavljaju s kampanjom za zabranu upotrebe eksplozivnih sredstava

- 13. svibnja, Dani dječjih vrtića: edukacija najmlađih o posljedicama korištenja petardi

Udruga Prijatelji životinja i ove godine sudjelovat će na tradicionalnoj manifestaciji „Dani dječjih vrtića Grada Zagreba” koja će se održati u nedjelju 13. svibnja 2018., od 10 do 13 sati na zagrebačkom Bundeku. Prijatelji životinja upozorit će na opasnosti uporabe eksplozivnih sredstava naglašavajući važnost stroge zakonske regulative kako bi se zaštitili djeca i životinje.

Uz promicanje etičnog i suosjećajnog odnosa prema životinjama, čemu se djeca najiskrenije raduju, povući će se poveznica i s eksplozivnim tvarima zbog kojih svake godine stradavaju životinje.

Svake godine, uz brojne stradale životinje, od ljudskih žrtava većina su djeca, a nerijetko i ona najmlađa. Volonteri Prijatelja životinja dijelit će edukativne materijale za roditelje i odgajatelje u vrtićima te pozivati na potpisivanje peticije za zabranu uporabe pirotehničkih sredstava tijekom cijele godine.

Peticijom se apelira na Ministarstvo unutarnjih poslova da hitnim izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima potpuno zabrani upotrebu pirotehničkih sredstava kategorija F2 i F3 tijekom cijele godine, uključujući razdoblje od 27. prosinca do 1. siječnja. Ako se ne donese takva zabrana, tada je nužno da se istim zakonom čim prije dopusti gradovima i općinama mogućnost da proglase takvu zabranu na svojemu području. Na taj način, načelnici općina i gradonačelnici mogli bi već krajem ove godine zaštititi životinje, djecu i odrasle od posljedica uporabe petardi.

preplaseni pas [ 57.94 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting