25.05.18. Zdenka, Ivana, Ana i Tamara: Neka vas ne bude frka podržati trajnu sterilizaciju!

| More

Poznate osobe podijelile tople priče o svojim udomljenim ljubimcima

- Simpatičan video sa Zdenkom Kovačiček, Ivanom Mišerić, Anom Gruicom i Tamarom Loos

Džez-rok pjevačica Zdenka Kovačiček, radijska voditeljica Ivana Mišerić i pas Frida, glumica Ana Gruica i pas Ari te glumica i radijska voditeljica Tamara Loos, maca Krpica i pas Kaja glavni su akteri simpatičnog videa kojim žele poručiti građanima da je uvođenje obavezne trajne sterilizacije u hrvatske gradove i općine jedino rješenje problema napuštanja životinja.

Veseli filmić u kojemu daju podršku Mreži za zaštitu životinja i dijele tople priče o svojim četveronožnim članovima obitelji možda nije u rangu s Marvelovim filmovima, ali udruge članice Mreže pozivaju sve da ga ostanu gledati i nakon odjavne špice.

„Nisu sve životinje sretne poput moje Fride. U protekloj godini samo 20 udruga Mreže za zaštitu životinja zbrinulo je više od 5000 pasa i mačaka koji su napušteni i koji su na cesti. Mislim da bi obavezna sterilizacija trebala biti uvedena u gradove i općine u Hrvatskoj jer pretrpana skloništa jednostavno govore u prilog tome i zato podržavam akciju udruga Mreže za zaštitu životinja ‘Ili žmiriš ili si za kastraciju’”, izjavila je Tamara Loos i pozvala sve da ne žmire pred gorućim problemom s kojim se udruge Mreže svakodnevno susreću.

Iako su poznate po pjevanju, glumi i novinarstvu, akterice videa ističu se u medijima i kao velike zaštitnice životinja. Zagrebačka diva, jedna od najznačajnijih i eminentnih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni, Zdenka Kovačiček, nikada ne propušta situaciju u kojoj može pomoći životinjama pa je tako održala već nekoliko humanitarnih koncerata i pomogla napuštenim životinjama. U videu se našalila svojom poznatom pjesmom „Frka” i pozvala gledatelje da ih ne bude frka pisati svojim gradovima i općinama i zatražiti uvođenje obavezne sterilizacije. Zdenka poručuje: „Ako želite životinju, svakako uzmite iz azila, nemojte kupovati!”

Udruge Mreže za zaštitu životinja poručuju svima da nastave pratiti njihove stranice na Facebooku jer će sljedećih tjedana objaviti još nekoliko videa koje su snimile poznate osobe kao podršku hvalevrijednoj kampanji „Ili žmiriš ili si za kastraciju”.

Video s komičarem Vlatkom Štamparom i teaser kojim je najavljena kampanja s poznatim osobama koje ne žmire na problem napuštanja životinja može se pogledati na www.prijatelji-zivotinja.hr. Na istoj stranici može se i saznati nešto više o tome kako uvođenje obavezne trajne sterilizacije može pomoći životinjama, skrbnicima i cijeloj lokalnoj zajednici.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting