03.08.18. 11. ZeGeVege festival - hrvatska Veganmania

| More

Prijatelji životinja za 7. i 8. rujna najavljuju hrvatsku Veganmaniu

- Dva dana na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održava se festival održivog življenja

Ako još niste, vrijedi zabilježiti da se u petak 7. rujna 2018. od 8 do 21 sat i subotu 8. rujna od 8 do 19 sati na glavnom zagrebačkom trgu održava 11. ZeGeVege festival održivog življenja. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u više od 15 europskih gradova, a u Hrvatskoj ju uspješno organizira neprofitna udruga Prijatelji životinja uz podršku brojnih institucija i samih građana.

U ova dva dana Trg bana Jelačića zaposjest će više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama, restorani koji će u svojoj ponudi imati ukusna veganska jela od brze hrane poput burgera, falafela ili kebaba pa sve do tradicionalnih hrvatskih jela poput štrudli i variva. Svoje znanje i iskustvo pokazat će i predavači o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja te vrsni znalci kuhanja koji će održati radionice. Odličan ZeGeVege ugođaj pratit će i zabavan program koji će se sastojati od raznih plesnih točaka, a oni najhrabriji moći će se i sami pridružiti.

Prijatelji životinja pozivaju sve da iskoriste ovu prigodu i ne propuste promocije raznih veganskih slatkih i slanih namaza, sejtana, tofua, tempeha, superhrane, biljnih kobasica, sireva i ćevapa, ekokozmetike i veganske hrane za ljubimce, te da pritom ne zaborave ponijeti svoje platnene torbe jer se nitko sa ZeGeVege festivala ne vraća praznih ruku i bez osmijeha.

Cilj ZeGeVege festivala je edukacija o važnosti održivog življenja uz mnoštvo zanimljivosti i zabave. Koncept ZeGeVegea napravljen je tako da svatko tko ga posjeti može naći nešto zanimljivo i provesti ugodno vrijeme u ovoj veganskoj oazi.

Kako to izgleda kada hrvatska ZeGeVegemania zavlada središnjim zagrebačkim trgom, može se vidjeti i u 15-minutnom filmu autora Marina Rendića snimljenom na prošlogodišnjem jubilarnom 10. ZeGeVege festivalu koji je posjetilo više od 50 tisuća ljudi. Film se nalazi na www.zegevege.com gdje se može naći i prijavnica za volontiranje.

11. ZeGeVege festival [ 61.56 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting