29.10.18. Dodjela nagrada herojima koji pomažu životinjama

| More

Poznati pjesmom pomažu psima u najvećem skloništu u Hrvatskoj na koncertu „Udomimo prijatelje”

- 30. 10., 19 sati, Lisinski: koncert za pomoć psima, dvije ulaznice za obnovu 1 m2 skloništa

30. 10. 2018. u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, s početkom u 19 sati, održat će se svečani dobrotvorni koncert „Udomimo prijatelje” na kojemu će nastupiti velika glazbena imena poput Luke Nižetića, Sandre Bagarić, Franke Batelić, Ivane Kindl, Nine Kraljić, Tereze Kesovije, Zdenke Kovačiček, Bojana Jambrošića, Ivana Jelića i Klape Stine. Cilj koncerta je prikupiti sredstva za obnovu najvećeg skloništa u Hrvatskoj, onoga u Čakovcu, koje trenutačno skrbi o više od 700 pasa.

Potaknuti uspjesima i nizom volonterskih akcija i projekata u području zaštite životinja, Zaklada Regica i udruga Prijatelji životinja, uz produkciju Viktora Drage i članova žirija, tijekom koncerta organiziraju i dodjelu nagrada za djelovanje na području pomaganja životinjama.

Dodjeljivat će se nagrade za heroje: za životno djelo, za poseban doprinos i brigu o starijim i bolesnim životinjama, za rad u ekstremnim uvjetima, za udrugu s najvećim zajedničkim doprinosom zaštiti životinja, za životinje s posebnim potrebama, za nova djelovanja u području zaštite životinja, za brigu i zaštitu divljih životinja, za najbolju kampanju, za najbolji grad/općinu koji provode Zakon o zaštiti životinja i za najznačajniji projekt godine. Nagrade će uručiti neke od zvijezda koncerta i voditelji raznih skloništa za životinje, a jednu od nagrada uručit će Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja koja je suorganizator koncerta i posebni savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja.

Pomaganje životinjama više je nego ikad prisutno u hrvatskoj javnosti i medijima, posebice nakon što je i Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović prepoznala važnost aktivizma na ovom području, nužnost udomljavanja životinja umjesto kupnje i propisivanja sterilizacije kao metode kontrole razmnožavanja. Time je dala dodatni vjetar u leđa ljudima koji se mukotrpno bore s problemom napuštanja životinja i njihovim zbrinjavanjem te odrađuju posao lokalnih i regionalnih zajednica.

Informiranje javnosti, prepoznavanje djelovanja volontera, aktivista i udruga koje odrađuju golem posao u svojim gradovima i općinama, često i bez prepoznavanja i podrške od strane društva i lokalne zajednice, važno je jer ti su ljudi heroji koji čine mnogo, često i bez ikakve naknade, kako bi sanirali posljedice nemara društva, lošeg odnosa prema životinjama i neprovođenja Zakona.

Aleksandra Hampamer, voditeljica skloništa i jedna od nesebičnih heroja, pozvala je sve na dobrotvorni koncert za pomoć najvećem azilu za pse u Hrvatskoj napominjući da se time odaje i priznanje ljudima koji su dali svoje živote i srce napuštenim, ranjenim i bolesnim životinjama: „Uzmite karte sebi ili razveselite prijatelje i članove obitelji ulaznicom. Sa samo dvije kupljene ulaznice sudjelujete u obnovi 1 m2 novog dvorišta za pse i mogu sa sigurnošću reći da je to jako lijep osjećaj.”

Ulaznice za koncert po cijeni od 80 kn mogu se kupiti na www.ulaznice.hr, na svim prodajnim mjestima sustava ulaznice.hr i na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Saznajte više informacija o koncertu, provedbi Zakona o zaštiti životinja i važnosti udomljavanja umjesto kupnje.

Koncert Udomimo prijatelje [ 120.54 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting