10.10.01. Zahtjev za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije

| More

Udruga Prijatelji životinja obavještava Vas da je naša akcija uručivanja 'zahtjeva za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije' saborskim zastupnicima, uspješno sprovedena.

Akcija uručivanja zahtjeva saborskim zastupnicima održana je dakle 10.10. u 9 sati na Markovom trgu ispred ulaza u Sabor. Prije uručivanja saborskim zastupnicima, zahtjev smo uručiti Predsjedniku Republike, Premijeru, Ministartsvu zdravstva, školstva, obrane, znanosti, rada i socijalne skrbi, kao i Predsjedniku sabora i klubovima zastupnika.

Reakcije zastupnika su bile vrlo pozitivne i objavili su da svakako možemo računati na njihovu podršku. Neke od izjava saborskih zastupnika, kao i predstavnika naše udruge možete pogledati na nekim od emisija HRT-a (zagrebačka panorama, odjeci dana i neke druge informativne emisije), vijestima CCN-a, Serbus Zagrebu OTV-a ili poslušati na Obiteljskom radiju.

Prije godinu dana na Dan vegetarijanstva 1.10. počeli smo s potpisivanjem peticije, pa smo i nju priložili zahtjevu. Samo tjekom prošlog tjedna u Zagrebu povodom ovogodišnjeg Dana vegetarijanistva prikupili smo nekoliko tisuća potpisa.

Vjerujemo da je krajnje vrijeme da se Republika Hrvatska prikljući većini drugih zemalja u kojima osobe vegetarijanske ishrane nisu zakinute za njihovo pravo na obroke u javnim institucijama. Prilažemo Vam naš zahtjev kako bi sto bolje dobili uvid u taj problem.

Prijatelji životinja je udruga koja promovira zaštitu životinja i vegetarijanstvo kao etički, ekološki i zdrastveno prihvatljiv način života.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting