25.03.20. Zahtjev za izdavanjem propusnica za skrb o napuštenim životinjama

| More

- poslano svim JLS-ovima -

Predmet: Zahtjev za izdavanjem propusnica za skrb o napuštenim životinjama

Poštovani,

suočeni s mnogobrojnim izazovima u posljednje vrijeme, a posebno od kada je uvedeno ograničenje kretanja i dnevnih migracija među gradovima i općinama, obraćaju nam se mnogobrojne udruge za zaštitu životinja i pojedinci kojima njihovi lokalni stožeri civilne zaštite odbijaju izdati propusnicu kako bi mogli otići nahraniti životinje o kojima se brinu. Također, neke udruge na poziv dolaze zbrinuti ranjene ili bolesne životinje iz susjednih općina i gradova, što im je sada onemogućeno, a time je ugrožena dobrobit životinja.

Upute Ravnateljstva civilne zaštite idu u smjeru toga da se osobama koje brinu o životinjama treba izdati propusnica za kretanje te su upravo o tome izvještavali i na glavnim informativnim TV-emisijama. Neizdavanjem propusnica osobama koje hrane životinje dovodimo se u opasnost da nastanu još veći problemi jer bi takve životinje, suočene s glađu i nepružanjem veterinarske pomoći i liječenja, mogle umrijeti.

Upute Ravnateljstva civilne zaštite također sadrže smjernicu da sustav mora nastaviti funkcionirati, a briga o životinjama koje su u posjedu, kao i o napuštenim životinjama, upravo je onaj dio koji mora zadržati kontinuitet.

Stoga Vas molimo da poslušate upute Ravnateljstva civilne zaštite i sugerirate lokalnom stožeru civilne zaštite da osobe koje hrane životinje te zbrinjavaju one ozlijeđene i bolesne trebaju dobili propusnice kako bi slobodno mogle nastaviti skrbiti o životinjama, i da time osigurate nesmetano funkcioniranje sustava.

Unaprijed zahvalni.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge
posebni savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja

Također pogledajte

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting