07.09.22. Educiraj se uz japanski suši, libanonski falafel i indijske samose u veganskoj verziji

| More

Na ZeGeVegeu 23. i 24. rujna veganski restorani s ponudom tradicionalne i svjetske kuhinje

- Pozitivno i edukativno okruženje na ZeGeVege festivalu uz finu klopu i vegansku kozmetiku

ZeGeVege festival, najveći veganski festival u ovome dijelu Europe, popularna je dvodnevna proslava života svih bića i prilika za okupljanje ljubitelja zdrave i ukusne hrane u opuštenom, pozitivnom i prijateljskom okruženju.

Mnogi ne mogu dočekati 23. i 24. rujna 2022. kada će glavni zagrebački trg preplaviti proizvođači veganske hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama te restorani s izvrsnom street-food ponudom. Bolonjez od soje, hot-dogovi, burgeri, sirove torte, sladoledi, čokolade, savijače, svježi smoothieji, napici od kombuče, specijaliteti iz raznih dijelova svijeta kao što su: japanski suši, tantan-noodle, kushi-katsu, gyoza ili mochi, indijske samose ili libanonski falafel samo su neki od proizvoda koji će mamiti brojne posjetitelje.

Iz tekstova na edukativnim panoima i slušajući razgovore voditeljice Sare Mešin s utjecajnim osobama u svijetu veganstva, među kojima su i stručnjaci s područja nutricionizma i ekologije, moći će se saznati korisne informacije o dobrobitima veganskog načina života. Svi posjetitelji dobit će i brošuru s receptima, veganskim trendovima i drugim korisnim informacijama i zanimljivostima. Oba dana odvijat će se zanimljiv program za djecu i odrasle. Prijatelji životinja za petak 23. rujna od 8 do 20 sati najavljuju „Kocku istine”, statični javni performans tijekom kojega će aktivisti s maskama prikazivati na ekranima snimke iz industrija koje izrabljuju životinje i educirati o tome sve zainteresirane.

Ljubav i suosjećanje prema životinjama, želja za boljim zdravljem te briga za okoliš i planet poticaj su sve većem broju ljudi za prelazak na veganstvo. Događaji poput ZeGeVegea dobra su odskočna daska za povezivanje s istomišljenicima, upoznavanje s ponudom hrane i educiranjem kako započeti s takvim načinom života.

„S obzirom na to da uzgoj životinja radi hrane uzrokuje gotovo 50 % zagađenja vode u Europi, utječe više na globalno zatopljenje nego cjelokupni svjetski promet i na svim razinama uništava naš planet, pozivamo sve da na ZeGeVege festivalu saznaju kako okrenuti taj kotač na drugu stranu. Svi posjetitelji imaju priliku na zabavan način i uz finu klopu naučiti o smanjenju potrošnje prirodnih resursa, smanjenju zagađenja okoliša i sprječavanju klimatskih promjena jer sve navedeno kreće od tanjura”, kažu Prijatelji životinja.

ZeGeVege festival održivog življenja, koji na neprofitnoj osnovi organizira udruga Prijatelji životinja, golemi je doprinos stvaranju zelene i održive politike i zdravijega društva. Stoga je važan događaj za Grad Zagreb i cijelu Hrvatsku u kojoj je donesena „Strategija niskougljičnog razvoja” gdje je biljna prehrana proglašena „lijekom” za ublažavanje klimatskih promjena i zaustavljanje uzročnika globalnog zatopljenja.

Prijatelji životinja pozivaju sve da bogat program 14. ZeGeVege festivala te popis izlagača i ostalih sudionika prate na web-stranici www.zegevege.com i na Facebook-stranici ZeGeVege festivala: www.facebook.com/ZeGeVegeFestival.

zegevege hrana [ 102.78 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting