28.08.23. Inspirativni razgovori na pozornici 15. ZeGeVegea

| More

U središtu Zagreba dvodnevna edukacija o hrani, održivosti, ekologiji i pravima životinja

– Saznajte kada se otvara veganska mesnica u Hrvatskoj i kako hranom smanjiti ekološki dug

ZeGeVege 2022_Vanja Babić [ 117.21 Kb ]

Mnogi ne mogu dočekati 1. i 2. rujna 2023. kada će zagrebački Europski trg preplaviti proizvođači veganske hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama te restorani s izvrsnom veganskom ponudom. Ljubav i suosjećanje prema životinjama, želja za boljim zdravljem te briga za okoliš i planet poticaj su sve većem broju ljudi za prelazak na veganstvo. Događaji poput ZeGeVegea dobra su odskočna daska za povezivanje s istomišljenicima, upoznavanje s ponudom hrane i educiranjem kako napraviti pozitivan korak.

Uživajući u finoj hrani i osvježavajućim pićima posjetitelji 15. ZeGeVege festivala održivog življenja moći će poslušati dinamične, inspirativne i edukativne razgovore voditeljice s različitim govornicima. Od govornika će moći saznati korisne informacije o dobrobitima veganstva i održiva načina života za zdravlje, okoliš i bića s kojima dijelimo planet, ali i saznati nešto više o urbanoj bioraznolikosti, ekološkom dugu i klimatskim promjenama.

U petak će moći čuti: zašto nije etično konzumirati meso, mlijeko i jaja; zašto kravice ne žive kao kraljice; što sve kao pojedinci možemo učiniti da smanjimo ekološki dug; zašto je biljna hrana – hrana budućnosti; kada možemo očekivati otvaranje prve veganske mesnice u Zagrebu i gdje se nalazi mjesto pod suncem za baš sve.

O ovim temama voditeljica Sara Mešin razgovarat će s: aktivisticama Nikolinom Plenar Jeličić i Dominicom Firšt, Petrom Boić Petrač iz WWF Adria, poduzetnikom Eduardom Begom i osnivačem Utočišta sunčani bregec Nikolom Bosakom.

U subotu će biti održana radionica reciklaže tekstila za djecu i roditelje, a nakon toga moći će se čuti kako stvoriti zdrave navike od malih nogu i zašto trebamo birati vegansko za spas mora. Moći će se nešto naučiti o životinjama kao subjektima istraživanja u antropologiji životinja, o inicijativi „Okončajmo plastično doba”, urbanoj bioraznolikosti i kako svatko od nas tome može pridonijeti, o tome kako biti cruelty-free u okrutnom svijetu i zašto je super prijaviti se na Super Izazov. Na samom kraju edukativnog programa posjetitelji će moći čuti primjenjive savjete za zdrav i fit veganski život.

U subotu s pozornice obratit će se: nutricionistica Maja Ljubas, voditeljica hrvatskog ogranka organizacije Sea Shepherd Conservation Society i zaštitno lice 15. ZeGeVege festivala Lidija Lijić, dr. sc. Suzana Marjanić iz Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, Petra Andrić iz Greenpeacea, dipl. ing. biol. Dubravko Dender iz udruge Biom, diplomirana inženjerka biologije, promotorica znanosti i aktivistica za prava životinja Nikolina Kanjer, Matej Smolić iz Udruge Pobjede te treneri fitnessa i savjetnici za prehranu Ivana Martinec i Marko Samardžija. Radionicu reciklaže održat će Damjanka Terstenjak iz Socijalne zadruge Humana Nova.

ZeGeVege festival održivog življenja, koji na neprofitnoj osnovi organizira udruga Prijatelji životinja, velik je doprinos stvaranju zelene i održive politike i zdravijega društva. Stoga je važan događaj za Grad Zagreb i cijelu Hrvatsku u kojoj je donesena „Strategija niskougljičnog razvoja” kojom je biljna prehrana proglašena „lijekom” za ublažavanje klimatskih promjena i zaustavljanje uzročnika globalnog zatopljenja.

Program 15. ZeGeVege festivala može se pratiti na web-stranici www.zegevege.com i na Facebook-stranici ZeGeVege festivala.

ZeGeVege 2022_Vanja Babić [ 127.78 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting