01.10.04. Dani prijatelja životinja

| More

Prijatelji životinja obilježavaju četiri međunarodna dana i organiziraju Dane prijatelja životinja

Udruga Prijatelji životinja i ove godine organizira Dane prijatelja životinja kojima želi obilježiti važne međunarodne dane vezane za prava i zaštitu životinja te vegetarijanstvo i to u duhu direktnog informiranja građana.

U petak, 1.10.2004., Svjetski dan vegetarijanstva obilježit će cjelodnevnim informativnim štandom na kojem će u 12 sati biti priređena i prigodna degustacija na kojoj će nazočiti i veteranka u pokretu za prava životinja, engleska aktivistkinja Anne Ashley. Informativni štand će biti postavljen ispred hotela Dubrovnik u Gajevoj ulici, a ovom prigodom će građani moći direktno doći do svih informacija vezanih za rastući vegetarijanski pokret, kao i uživati u raznim delicijama vegetarijanske kuhinje.

Istoga dana u 17:30 sati u klubu Mama, Preradovićeva 18, Anne Ashley će održati predavanje uz projekcije pod nazivom 'Prava životinja u Velikoj Britaniji - aktivizam ili terorizam?'.

U subotu, 2.10.2004., Svjetski dan farmskih životinja aktivisti Udruge će također provesti ispred hotela Dubrovnik, a građani će osim informacija o farmskim životinjama preko letaka, info panoa i razgovora s aktivistima, moći dobiti i besplatne paketiće sojinih medaljona s receptima, čije će dijeljenje početi iza 12 sati.

U nedjelju, 3.10.2004., na Svjetski dan laboratorijskih životinja Prijatelji životinja će u parku Maksimir, u sklopu programa kojeg organizira Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, biti na raspolaganju građanima nudeći im informacije o zaštiti i pravima svih životinja preko teksta, slike i filma. Također će dijeliti crno-bijelu listu proizvođača koji (ne) testiraju svoje proizvode na životinjama.

U ponedjeljak, 4.10.2004., Svjetski dan zaštite životinja Udruga će obilježiti na Trgu bana Jelačića postavljenim info štandom u sklopu programa Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, ali i performansom koji će se održati u 12 sati. Aktivisti Udruge u crvenim odjelima, usta zatvorenih ljepljivom trakom i okovani debelim lancima te držeći slike zatočenih životinja, simbolično će prikazati suvremeno ropstvo, odnosno upozoriti na stotine milijardi životinja godišnje koje ljudi muče i ubijaju.

Sva četiri dana moći će se potpisati i peticija za potporu prijedlogu novog Zakona o dobrobiti životinja koji čeka saborsku raspravu.

Pozivaju se svi građani da zajedno s nama obilježe Dane prijatelja životinja i da se pridruže aktivistima Udruge koji se bore za one koji se ne mogu boriti sami za sebe.

pzdani04dpzdani04cpzdani04bpzdani04a

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting