14.09.05. Projekt Stado

| More

Nakon podnošenja prijave Veterinarskoj inspekciji projekta Stado od strane Prijatelja životinja Veterinarska inspekcija zabranila nanošenja boli ovcama!

Nakon podnesene prijave Veterinarskoj inspekciji i održanog sastanka s nadležnom inspektoricom mr. sc. Ljerkom Fučkala, dr. vet.med. vezanom za projekt Stado, izdana je naredba od strane Veterinarske inspekcije da se zabranjuje nanošenje boli životinjama u tijeku projekta te da se pojača briga veterinarskih djelatnika o zdravstvenom stanju životinja kao što je navedeno u čl. 23. Zakona o dobrobiti životinja.

Reakcija javnosti, Udruge i Veterinarske inspekcije jasno pokazuje da se iskorištavanje životinja u svrhu umjetnosti, kulture, filmske i zabavne industrije te javne promocije ne smije tolerirati.

Iako svijest građana svakodnevno raste ovakvi slučajevi, kao i slučajevi poput nedavnog dovođenja svinje na Dinamov stadion u dresu Hajduka kako bi tamo bila zaklana pokazuju da Zakon o dobrobiti životinja mora biti stroži i učinkovitiji.

Udruga Prijatelji životinja osigurala je udomljenje svih sedam ovaca ukoliko sam umjetnik za njih ne pronađe prikladno udomljenje.

Projekt Stado 1Projekt Stado 2

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting