16.12.06. Ne poklanjajte životinje

| More

Prijatelji životinja upozoravaju da životinje nisu igračke

Vrijeme je darivanja. Kupuju se pokloni i mnogi dođu na zamisao kako bi kućna životinja bila prikladan dar. No, životinje ipak nisu igračke već živa bića koja trebaju pozornost, brigu, ali i financijska odricanja. Pokloniti kućnu životinju osobi, koja ne želi preuzeti i svu odgovornost i brigu koja životinja nosi, neodgovorno je prema životinji koja se poklanja. Mnoge u ovo vrijeme poklonjene životinje će iduće godine lutati ulicama dok ne umru od gladi ili stradaju pod kotačima automobila. One koje pak završe u skloništu, zatvorene u kavezu čekat će da im se netko smiluje.

Upravo iz tog razloga Prijatelji životinja apeliraju na građane da ne poklanjaju životinje kako ne bi potencirali napuštanje i okrutnost prema njima, ali i bezobzirnost prema građanima na čiji teret pada briga o napuštenim životinjama. Svatko tko želi u svoj dom uvesti životinju treba dobiti suglasnost svih ukućana koji zajedno trebaju sagledati mogu li životinji dugi niz godina pružiti svu potrebnu pozornost i skrb koju ona treba.

Ako se odlučite nabaviti kućnu životinju nemojte je kupovati, već radije razmislite o udomljavanju. Time ćete ne samo izbjeći podržavanje okrutne trgovine i uzgoja, već i spasiti život životinji koja će vam svojom doživotnom privrženošću i vjernošću iskazati zahvalnost. Pri tom su odrasle životinje, koje su staloženije i koje su već prošle socijalizaciju, ujedno i bolji izbor za udomljavanje od mladih životinja čiji karakter još nije izgrađen.

Vezane teme

Ne poklanjajte životinje za Božić [ 38.33 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting