in english
Koljemo i veselimo se
 
Foto galerija - Kolinje
Video galerija - Kolinje
download (wmv) movie clip

KOLINJE - NASLIJEĐE MRAČNOG DOBA


Kolinje - hrvatski običaj klanja životinja u vlastitom kućanstvu svake godine rezultira stotinama tisuća krvavih dvorišta kao i tisućama slučajeva trihineloze.

Iako je takva okrutna, primitivna i nimalo higijenska praksa zabranjena u Europskoj Uniji kojoj i Hrvatska želi pristupiti, hrvatska vlast nastoji zadržati običaj.

Udruga Prijatelji životinja želi da se u Hrvatskoj zabrani klanje životinja u privatnim kućanstvima, kao i promjenu katastrofalnog Zakona o dobrobiti životinja.

U gotovom prijedlogu Zakona o dobrobiti životinja kojeg je Udruga izradila između ostalog zabranjeno je i kolinje-okrutna privatna zabava klanja životinja.

Pogledajte kratki film koji prikazuje kako se u Hrvatskoj tradicionalno kolju životinje, te pošaljite apel hrvatskoj vlasti da podrži promjenu Zakona o dobrobiti životinja i zabrani klanje u privatnim domaćinstvima.

 

Pošaljite protestno pismo hrvatskoj vlasti

Subject: Zaustavite pokolj u dvorištu

 

Poštovani,

Upoznati sa strahovitom praksom kolinja koja je u Hrvatskoj još uvijek raširena praksa, ovim putem bismo željeli izraziti zgražanje ovim 'običajem'.

S obzirom da je taj 'običaj' zabranjen u civiliziranom svijetu, pa tako i u Europskoj zajednici, kojoj Hrvatska stremi, zamolili bismo Vas da poduzmete odlučne korake kako biste zakonskim regulativama iskorijenili ovu primitivnu praksu.

Također bismo ovu priliku iskoristili da podržimo nastojanja udruge Prijatelji životinja koja želi da se u Hrvatskoj zabrani klanje životinja u privatnom kućanstvima, kao i da se promjeni katastrofalni Zakon o dobrobiti životinja Republike Hrvatske.

S poštovanjem i željama za što brže civilizacijske i etičke promjene u društvu,


Upišite svoje ime:

Upišite grad:


Prijatelji životinja (www.prijatelji-zivotinja.hr) je neprofitna nevladina udruga čija je svrha promoviranje zaštite i prava životinja te vegetarijanstva kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila.

  backback on topforward home