10.05.07. Vodnjan odustaje od dupinarija

| More

Prijatelji životinja pozdravljaju odluku Vodnjana!

Nakon što je udruga Prijatelj životinja prije više od dva mjeseca pokrenula kampanju protiv izgradnje dupinarija, 10. svibnja Udruzi je stiglo službeno priopćenje gradonačelnika Vodnjana Klaudia Vitasovića.

U svom priopćenju, gospodin Vitasović odluku o neizgradnji dupinarija u Vodnjanu obrazlaže riječima: 'Uvažavajući ne samo Vaše zamolbe već i zamolbe svih onih koji su se zalagali da do gradnje dupinarija ne dođe i uvažavajući nova razmišljanja predstavnika Aqua Adore d.o.o., a prema kojima oni sadržaj aqua parka vide na jedan sasvim drugi način, želimo priopćiti i Vama i široj javnosti da se gradnja dupinarija na području Grada Vodnjana neće ostvariti.'

Prijatelji životinja pozdravljaju ovu odluku te zahvaljuju gradonačelniku Vitasoviću kao i poglavarstvu Grada Vodnjana na donošenju ovakve etički ispravne odluke.

Odlukom grada Vodnjana, kao i odlukom općine Jasenice da ne zatoči dupine u svrhu zabave i profita, te negativnim mišljenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu prirode o mogućem uvozu dupina iz Kube za potrebe dupinarija u sklopu aqua parka u Vodnjanu, Hrvatska je na pravom putu da zakonski u potpunosti zabrani zatočavanje dupina.

Nakon upućenog prijedloga od strane udruge Prijatelji životinja, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Uprava za zaštitu prirode, namjerava u skladu s postojećom zakonskom regulativom propisati zabranu držanja svih vrsta dupina u zatočeništvu.

Takvom zabranom zatočavanja dupina i uz rezervat dupina kod Malog Lošinja Hrvatska s ponosom gradi imidž zemlje prijatelja dupina te će 2007. godinu, godinu koju su Ujedinjeni narodi proglasili 'godinom dupina', Prijatelji životinja obilježiti daljnjim aktivnostima za zaštitu dupina te nastaviti suradnju s Upravom za zaštitu prirode pri Ministarstvu kulture da se spomenuta odluka donese što prije.

Ovom prigodom Prijatelji životinja još jednom žele zahvaliti svim građanima, udrugama i medijima koji su do sada potpomogli kampanju protiv zatočavanja dupina, kao i gospodinu Richardu O'Barryju koji je samo za ovu prigodu doputovao iz daleke Floride te organizaciji World Society for the Protection of Animals koja je omogućila da se ova kampanja pokrene.

Odluka Vodnjana

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting