Za Hrvatsku bez pasa na lancu

 • treba znati prerezati_malaPrijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede i druge članice Mreže za zaštitu životinja velikom nacionalnom kampanjom „Za Hrvatsku bez pasa na lancu” traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu. Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljem, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara. Nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo. Ako mislite i osjećate jednako, potpišite na www.zabranimolanac.net peticiju kojom se traži hitna izmjena Zakona o zaštiti životinja i potpuna zabrana držanja pasa na lancu.

 • Početak kraja držanju pasa na lancu

  25.11.2021.

  Početak kraja držanju pasa na lancuNajavljeno da procedura Izmjene Zakona o zaštiti životinja počinje sljedeće godine

  [[10964 v]]

  - Nakon Javne rasprave s više od 600 komentara Ministarstvo poljoprivrede dalo odgovor

  Udruga Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede uz podršku ostalih 57 članica Mreže za zaštitu životinja i drugih udruga za zaštitu životinja pokrenuli su veljači ove godine nacionalnu kampanju „Za Hrvatsku bez pasa na lancu” s ciljem potpune zakonske zabrane držanja pasa stalno vezanih.

  Preduvjet da dođe do zabrane je pokretanje izmjene Zakona o zaštiti životinja. Stoga je pokrenuta i peticija koja je dosad skupila više od 58 tisuća potpisa, a podršku kampanji dale su mnoge institucije te lokalne i regionalne zajednice, dok su ankete pokazale podršku građana

Napuštene životinje

Napusteni pasStotine tisuća pasa i mačaka, do tada ravnopravnih članova obitelji, ostaju bez svojega doma, osobito u vrijeme godišnjih odmora. Životinje nisu tu kako bi nam služile, bile ukras ili igračka. One postoje zbog svojeg vlastitog razloga, a mi imamo odgovornost da se o njima skrbimo uvažavajući njihove potrebe. Selidba, godišnji odmor, dolazak novog člana obitelji ili bilo koji drugi razlog nisu isprika za zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje ili ubijanje!

Kastracija spašava živote

Kastracija spašava životeTrenutno se nalazimo u situaciji kada su životinje pripitomljene i nasilno se razmnožavaju ili se samostalno razmožavaju u prevelikom broju zbog utjecaja čovjeka. U situaciji kada životinje žive uz čovjeka kastracija im dokazano pomaže i zdravstveno, a i psihički. Kastracija je danas humanije rješenje pomoći životinjama nasuprot nedopustivom ubijanju

Prijavite zlostavljanje životinja!

izgladnjeli lovački pas_općina PolacaU slučaju zanemarivanja životinje (prehrana, neprikladan smještaj, stalno držanje na lancu i lanac urezan u meso, vidljivo bolesna životinja, sumnja da životinja nije čipirana i cijepljena protiv bjesnoće, napuštanje životinje, nezbrinjavanje potomstva i sl.) komunalnom redarstvu i nadležnoj veterinarskoj inspekciji pismenim putem upućuje se prijava u kojoj treba navesti što više detalja koji upućuju na kršenje Zakona o zaštiti životinja i priložiti što više dokaza koji mogu poslužiti u svrhu dokazivanja navoda iz prijave (fotografije ili videosnimke, iskazi svjedoka, obdukcijski nalaz, veterinarska dokumentacija). Kada se radi o neposrednom ugrožavanju zdravlja i života životinje te teškom zlostavljanju životinje (svi oblici fizičkog zlostavljanja), što hitnije treba pozivom na broj 192 zatražiti intervenciju policije.

Život na lancu nije život

Prijavnica za povoljniju kastraciju

Udomi drugog!

Jednog kupiš, jednog ubiješ

Preporučujemo AVALON web hosting