16.11.07. Heather Mills - prijateljica životinja

| More

Heather Mills posjetila udrugu Prijatelji životinja

Veganka i aktivistica za prava životinja, Heather Mills, posjetila je udrugu Prijatelji životinja kako bi dala potporu razvoju pokreta za prava životinja i vegetarijanstva u Hrvatskoj.

U jednosatnom razgovoru članovi Udruge upoznali su Heather Mills sa zaštitom i pravima životinja u Hrvatskoj, pri čemu je pohvalila zakonsku zabranu uzgoja životinja za krzno i dala potporu kampanji za zabranu uvoza psećeg i mačjeg krzna. Heather se pohvalno izrazila i o hrvatskoj zakonskoj zabrani uvoza tuljanovog krzna, a nada se i daljnjem porastu broja vegetarijanaca i vegana u Hrvatskoj.

Heather Mills je poznata vegetarijanka i borac za životinje, a najviše se bavi problemima razminiravanja, promicanjem vegetarijanstva i prava životinja.

Poznata aktivistica sudjelovala je s britanskom vodećom organizacijom za prava životinja, vegetarijanstvo i veganstvo Viva! u tajnom istraživanju uvjeta držanja svinja u uskim pregradcima u intenzivnom farmskom uzgoju u Velikoj Britaniji. Izjava Heather Mills o užasnim uvjetima uzgoja svinja i video snimka može se vidjeti na www.viva.org.uk/heathervideo. Također je uključena u rad Vegetarijanske i veganske zaklade Juliet Gellatley, koja je također nedavno posjetila Hrvatsku.

Kada je sudjelovala u debati o krznu na Oxford Union, dala je signal svojoj sestri Fioni koja je sjedila u publici. Fiona se ustala, okrenula prema publici i uključila prijenosni televizor koji je do tada skrivala ispod kaputa. Na njemu su se počele prikazivati uznemirujuće snimke živih pasa kojima je zbog industrije krzna oderana koža.

U ožujku prošle godine Heather Mills posjetila je istočnu Kanadu kako bi skrenula pozornost na izlov tuljana. U suradnji s Humane Society of the United States - HSUS, ističući kako je lov na tuljane nehuman, apelirali su na kanadsku vladu da zaustave tu okrutnu praksu. Njezin posjet Kanadi je toliko zainteresirao medije da je čak otišla gostovati u emisiju 'Larry King Live' zajedno sa premijerom Newfoundlanda i Labradora gdje živi više od 90% tuljana.

U rujnu 2005. godine Heather je u Hollywoodu primila nagradu organizacije PETA za dobrotvorni rad na proslavi 25. obljetnice rada te udruge.

'Trebamo se sjetiti da mesna i mliječna industrija neizmjerno profitiraju od našeg konzumiranja njihovih proizvoda. Oni nemaju interesa u našem zdravlju ili činjenici da uništavaju planet. Njihova je kratkoročna vizija motivirana profitom' izjavila je Heather Mills.

Heather Mills - prijateljica životinja [ 115.68 Kb ]Heather Mills - prijateljica životinja [ 65.73 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting