26.09.17. Dopis Ministarstva poljoprivrede s ponudom letka o obvezama skrbnika pasa

| More

JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE

OPĆINAME/GRADOVIMA

- svima

Predmet: Besplatno ustupanje letka o zakonskim obvezama skrbnika pasa za tisak i distribuciju

Poštovani,

Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Udrugom gradova provodi kampanju informiranja građana o zakonskim obvezama skrbnika pasa, u sklopu koje su napravili i pripremili za tisak informativni letak.

Neke su lokalne zajednice već otisnule i podijelile letak uz račune za komunalnu naknadu po svim kućanstvima, a taj je potez imao pozitivan odjek građana te pomaže u provedbi Zakona o zaštiti životinja. Letak je osnovan i nužan način da izravno pridonesete smanjenju broja napuštenih životinja, kao i dio ispunjavanja zakonskih obaveza, a podijeliti ga možete uz već neku Vašu postojeću distribuciju prema svim kućanstvima. Savjetujemo da letak otisnete čim prije, ali i naglašavamo da nije vezan uz datum i kampanju te možete odabrati najpogodniji trenutak u ovoj ili čak sljedećoj godini.

Naime, cilj je doprijeti do neodgovornih skrbnika pasa, koji do sada nisu mikročipirali svoje pse i za koje postoji realna opasnost da će jednoga dana postati trošak za Vašu lokalnu zajednicu. Osim ove osnovne obaveze, na letku je navedena i obaveza kontrole razmnožavanja kućnih životinja te druge zakonske odredbe koje se tiču svakoga skrbnika psa.

Trenutačno je u Hrvatskoj čak 30 posto nemikročipiranih pas,a iako ta obaveza postoji još od 2004. godine. Stoga podsjećamo na zakonsku obavezu svih lokalnih zajednica od 2013. godine, da prekontroliraju jesu li svi psi na njihovu području označeni mikročipom, što je ujedno i u izravnom interesu lokalnih zajednica. Apeliramo da budete aktivni u rješavanju problema koje uzrokuju neodgovorni skrbnici.

Za dobivanje gotove besplatne pripreme za tisak i distribuciju letka molim Vas da se obratite Udruzi na e-mail adresu prijatelji.zivotinja@inet.hr, uz informacije na koji način i kada ćete iskoristiti naš letak, planovima vezanima za kontrolu obaveznog mikročipiranja svih pasa te provođenja programa kastracije.

S poštovanjem,

MINISTAR

Tomislav Tolušić, dipl. iur.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting