Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 3.

06.12.2019. Ubijaju mačke i bacaju ih u more!

U zadnje tri godine otočani Krapnja su otrovali više od 70 mačaka. U jednom trenutku pootrovali su 30 mačaka odjednom te ih bacili među brodove, da plutaju. Problem s mačkama postoji na mnogim otocima zato što nisu zbrinute ni kastrirane, a kako se one na taj način nekontrolirano razmnožavaju nastane problem. Nakon zadnje otrovane mačke, mještani su skupili leš, poslali ga na analizu i pozvali policiju. Pomorska policija već nekoliko dana je u razgovoru s jako puno ljudi i s onima koji su osumnjičeni za to pa se mještani nadaju da će se naći glavni krivac. Policija  je preuzela tijelo i provodi dalje izvide oko utvrđivanja navoda dojave. (rtl.hr)

04.12.2019. Druženje povodom Međunarodnog dana volontera

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, udruga Prijatelji životinja organizira druženje volontera, članova i svih zainteresiranih za rad Udruge. Uz toplo varivo, veganske kolače i razgovor o svim mogućnostima volontiranja, u petak 6. prosinca 2019. od 17 sati u prostoru udruge Prijatelji životinja u Jurišićevoj 25 u Zagrebu održat će se i besplatna projekcija nedavno objavljenog dokumentarnog filma „The Game Changers”. Na druženju u udruzi Prijatelji životinja svi zainteresirani moći će dobiti više informacija i o mogućnosti sudjelovanja na velikom performansu koji se planira povodom nadolazećeg Dana prava životinja.

02.12.2019. Suzana i Bruno konačno slobodni!

Medvjedica Suzana, godinama zatočena kod obitelji Bizik u Markovcu Našičkom, konačno je sretna u svojem zauvijek domu – DANCING BEARS PARK Belitsa u Bugarskoj. Nju i medvjeda Brunu, koji je 30 godina patio kod obitelji Rimac u Cerni, ljetos su predstavnici međunarodne organizacije FOUR PAWS najprije prebacili u utočište za medvjede u Kuterevu. Udruga Prijatelji životinja, koja je u stalnom kontaktu s organizacijom FOUR PAWS, navodi da su Suzana i Bruno doživjeli nezamislivo zanemarivanje i zlostavljanje provodeći duge dane u zatočeništvu. Ističu da još tri medvjeda, Bruno i Mrki kod Željka Oreškovića te Ben kod obitelji Milec u Ruščici, čekaju provedbu Zakona o zaštiti životinja koji još od 1. siječnja 2019. zabranjuje držanje medvjeda u privatnim zatočeništvima. Podsjećaju da nam ne trebaju zgražanja turista koji zatiču zatočene medvjede pred gostionicama.

Broj pronađenih vijesti: 3.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2019 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting