Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 9.

13.12.2018. FDA prvi put umirovila primate korištene u testiranjima

Dvadeset šest majmuna nedavno su spašeni iz FDA-inog laboratorija za nikotinska testiranja i premješteni u utočište na Floridi. To je prvi put da je FDA (Administracija za hranu i lijekove SAD-a) napravila ovakav korak i poštedila živote laboratorijskih životinja po završetku istraživanja. Na to ju je potaknuo pritisak advokatske skupine The White Coat Waste Project i svjetski poznate primatologinje Jane Goodall, između ostalih. Ovo je velik korak naprijed prema prekidu korištenja primata u laboratorijskim testiranjima. (vegnews.com)

12.12.2018. Luka Oman primio mirovnu nagradu

Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja primio je danas posebno Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić", koju mu je dodijelio Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek. Nagradu je dobio za pionirski rad na promociji zaštite životinja i veganstva kao solidarnosti sa životinjama, ljudima, našim planetom i budućim generacijama. Centar je istaknuo da je Luka Oman kroz 17 godina rada udruge Prijatelji životinja pokazao iznimnu požrtvovnost i brigu za druge. "Sretan sam što su požrtvovnost i zalaganje za prava životinja prepoznati kao bitna poveznica s ljudskim pravima i napretkom zajednice u cijelosti. (...) Ako ne promijenimo naš način života i ne prestanemo iskorištavati životinje i zbog toga trošiti enormne prirodne resurse, sudbina budućih generacija neće biti previše svijetla. No ja vjerujem u naše društvo i vjerujem da će sve životinje prestati biti naša sredstva te da će se to izravno odraziti i na daljnji razvoj ljudskih prava i boljitak svih nas." - istaknuo je Luka.

11.12.2018. Ponuda veganskih opcija u Kaliforniji mogla bi biti propisana zakonom

Građani Los Angelesa će u kinima, kazalištima, stadionima, zračnoj luci i ostalim javnim mjestima za zabavu uskoro moći uživati u barem jednoj veganskoj proteinskoj opciji hrane. Gradski vijećnik Paul Koretz vođen je željom da se grad odupre klimatskim promjenama te ujedno želi osobama koje ne konzumiraju meso omogućiti kvalitetne obroke u ovakvim institucijama. Dodatak veganskih opcija ne bi trebao biti izazov. Primjerice, umjesto običnih hot-dogova mogu uvesti veganske. Iako je New York trenutno na glasu kao najbolji grad za vegane, i Los Angeles se vidljivo natječe za tu titulu. (foxnews.com)

10.12.2018. Dan prava životinja

10.12. obilježava se Međunarodni dan prava životinja, čiji je cilj podsjetiti nas da nismo jedini stanovnici ovog planeta, već ga dijelimo s brojnim drugim životinjskim vrstama. One imaju jednako pravo na život kao i mi te ne zaslužuju biti iskorištavane od strane ljudi. Borba za prava životinja zapravo je borba za većinu koja ima manja prava od bilo koje manjine. Tijekom samo jedne godine ubije se preko 60 milijardi kopnenih životinja samo zbog ljudske navike jedenja životinjskih proizvoda. Ta populacija, koja nikada ne bi ni postojala u tom broju bez ljudske manipulacije, prolazi nezamislivu patnju, a njihova pogibelj stvara i opću ekološku neodrživost.

07.12.2018. Mijaurevolucija u Cat Caffeu

Cat Caffe, Prijatelji Životinja i ekipa VEGAN THUGZA pozivaju sve mačkoljupce u Cat Caffe na slatki mačkasti event u petak 7. prosinca u 17 sati! Pomozite nam progovoriti u ime udomljenih mačaka, a usput se i dobro zabaviti. Sudionici koji fotkaju sebe i svoju macu s porukom koja odgovara na pitanje što njihova maca najviše voli, te objave fotku na Facebooku uz hashtag #porukaodudomljenemace, bit će počašćeni ukusnim čoko/kofeinskim napitkom i veganskim kolačima, a imaju priliku i osvojiti glavnu - vrlo mačkastu nagradu! Više u opisu Facebook eventa.

06.12.2018. Kako uspješno prenijeti poruku o pravima životinja

U četvrtak, 6.12. u prostorima udruge Prijatelji životinja u Jurišićevoj 25 s početkom u 18 sati, održati će se predavanje Gorana Pejakovića na temu 'Kako uspješno prenijeti poruku o pravima životinja - otkrijte način kojim ćete biti zadovoljni i sugovornik i vi'. Goran je predavač iz Centra za osnovni razvoj i promicanje kvalitete života 'Drvo života', a u ovoj radionici odgovorit će na pitanja: „Što učiniti ako želiš suradnju, a ne otpor?”, „Koji je najlakši način za pristupiti drugima ako želiš da te čuju?”, „Kako postati bolji čovjek i bolji aktivist za prava životinja?” i obraditi brojne druge korisne teme, pruživši nam brojne životne savjete koji nam mogu pomoći u privatnom i poslovnom uspjehu.  

05.12.2018. Zagreb Animal Save - 'Iskustva uličnog aktivizma'

U srijedu 5.12. u 17 sati u prostorima udruge u Jurišićevoj 25, održava se radionica Zagreb Animal Savea u kojoj će aktivisti za prava životinja podijeliti svoja iskustva, razmijeniti savjete i ideje te pomoći jedni drugima u učinkovitom širenju veganske poruke. Cilj radionice je privući ljude da se aktiviraju i pridruže aktivnostima poput 'Kocke istine', koja je vrlo efikasan način osvještavanja slučajnih prolaznika o svim oblicima okrutnosti prema životinjama. Nakon radionice sudionici će moći sudjelovati upravo u 'Kocki istine' koja je planirana za 18 sati na Trgu Bana Jelačića.

04.12.2018. Poziv na predavanje Vedrana Romca

U utorak 4.12. s početkom u 18 sati Vedran Romac održat će predavanje na temu:  „O macama, pesekima i nevidljivima – zašto ih trebamo više nego što oni trebaju nas”. Vedran je socijalni radnik i predani aktivist za prava životinja te izvrstan govornik. Ovo predavanje bazirano je na premisi da su naši kontakti sa životinjama često i jedini kontakti u kojima smo autentični, bez maske, socijalnih uloga i društvenih ili vlastitih ograničenja, oni u kojima djelujemo iz srca. Životinje prepoznaju život u nama i prihvaćaju nas takvima kakvi jesmo, kao i mi njih. Predavanje će se održati u prostorima udruge Prijatelji životinja na adresi Jurišićeva 25 u Zagrebu.

03.12.2018. Radionica izrade transparenata za Marš

Ovogodišnji Tjedan prava životinja započinje s radionicom izrade transparenata za Marš. Radionica počinje 3.12. u 17 sati u prostorima udruge Prijatelji životinja na adresi Jurišićeva 25 u Zagrebu. Dođite, napravite svoj transparent i neka vaša poruka zablista u subotnjem Maršu za životinje. Svi su dobrodošli da iznesu svoje ideje i pretvore ih u kreativne radove inspirirane ljubavlju prema životinjama. Materijali i boje vas čekaju, no ako želite slobodno ponesite i svoje.

Broj pronađenih vijesti: 9.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2018 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting