ZeGeVege nagradna igra

Nagradna igra na Festivalu

Životinjska koža

Obuća i odjeća od životinjske kože

Korisni članci

Prisjetimo se

Prosvjed protiv krzna u Osijeku 2010.

Tisak Prehrambene piramide!

Biljnom prehranom do zdravlja

Izjava tjedna

Reći će vam da zabavni parkovi s dupinima imaju obrazovnu vrijednost, ali jedino što nekoga mogu naučiti jest kako prepoznati umjetnost ljudske okrutnosti. - Ric O'Barry, bivši trener dupina za seriju "Flipper"

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Kineska jesetra pred izumiranjem 20.09.2014.

Kineska jesetra, za koju se smatra da postoji već više od 140 milijuna godina, na rubu je izumiranja. Prema riječima lokalnih medija, u prošloj godini u rijeci Yangtze nije bilo prirodnog razmnožavanja jesetre. Podaci su preuzeti od znanstvenog praćenja jesetri u zadnjih trideset i dvije godine. Kineska istraživanja ukazuju na to kako je do pada razmnožavanje došlo uslijed onečišćenja rijeke Yangtze i izgradnje desetak brana. Istraživači iz Kineske akademije znanosti o ribarstvu utvrdili su kako nema mladih jesetri u rijeci Yangtze koje plivaju prema moru, dok se 1980. u tom razdoblju moglo naći do nekoliko tisuća jesetri u rijeci. Procjenjuje se kako je ostalo svega stotinu riba. (bbc.com)

Ostale vijesti

Novo na webu

60 milijardi života

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Mario Grabar.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti ZeGeVege poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koliko životinja prosječni Europljanin pojede tijekom život. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Prženi ravioli s bundevom

Sastojci: za tijesto - 250 g pšeničnoga glatkog brašna tip 550, 250 g pšeničnog oštrog brašna tip 400, 300 ml vode, 1 žličica soli, 5 žlica maslinova ulja, 1 žlica vinskog octa; za nadjev - 500 g očišćene žute bundeve, 100 ml maslinova ulja, 2 luka, sol, papar, kumin, ulje za prženje
Priprema: Na zagrijanom ulju pirjati sitno nasjeckan luk i bundevu narezanu na kockice dok tekućina ne ispari. Na kraju posoliti i dodati kumin i papar. Umijesiti glatko tijesto, razvaljati na 1/2 cm debljine i kalupom izrezati krugove promjera 10 cm. U sredinu svakog kruga staviti jednu žlicu nadjeva od bundeve, tijesto preklopiti, a rubove pritisnuti vilicom. Raviole pržiti u dubokom ulju do zlatnožute boje, a zatim ih staviti na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužiti uz topli umak od rajčice.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Što je aktivizam?

Što je aktivizam?

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?



Link tjedna

Link tjedna - www.nmrm.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting