Poziv pravnim članovima

Poziv pravnim osobama

O kozmetičkim testovima

Više o kozmetičkim testovima

Korisni članci

Prisjetimo se

Prosvjed protiv krzna u Zagrebu 2010.

Savjeti stručnjaka

Savjeti stručnjak

Izjava tjedna

Čovjek živi od krvi životinja, čiju krv pije bez obzira na to da li su četvoronožne ili dvonožne. Ovo, kako dvonošci loču krv svog vlastitog čopora, to je vučje od vučjeg. - Miroslav Krleža

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Korak bliže kraju okrutnih testiranja 22.11.2014.

Europska koalicija za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE) pozdravlja važan potez Europske komisije, koji bi doveo do uklanjanja zahtjeva za obavljanjem testa iritacija kože i testa iritacija oka (tzv. Draize test) na kunićima, u sklopu uredbe Europske unije za kontrolu kemikalija (REACH). Ti testovi uključuju apliciranje sastojka na obrijane dijelove tijela ili kapanje kemikalija u oči, što kod životinja dovodi do krvarenja, ulceracije, oteklina, opekotina i sljepoće. Premda od 2009. godine postoje odobrene alternative za ove testove, REACH je i dalje ostao nepromijenjen, pa se procjenjuje da je u Europi u zadnjih pet godina korišteno 14.000 kunića za test iritacije kože i 10.500 kunića za test iritacije očiju. Od 2011. godine ECEAE podnosi Europskoj komisiji zahtjeve za ažuriranjem REACH-a, no tek krajem prošloga tjedna Komisija je podnijela prijedlog ažuriranja REACH-a državama članicama. Brisanje pravnog zahtjeva iz REACH-a za ispitivanje testiranja iritacija na očima i koži kunića jasno će dati do znanja kemijskim tvrtkama da za kontrolu kemikalija mogu koristiti alternativne metode i tako spasiti život mnogobrojnim životinjama. (eceae.org)

Ostale vijesti

Novo na webu

Odijevanje horora

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Gloria Olić.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti najmanje četiri načina iskorištavanja životinja. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Namaz od suncokreta i orašastih plodova

Sastojci: 15 dag suncokretovih sjemenki, 10 dag sezama, 10 dag kikirikija, 5 dag badema, 3 režnja svježeg češnjaka ili 1 crveni luk, malo prokuhane vode, sol, papar, začinsko bilje (vlasac, peršin...)
Priprema: Suncokretove sjemenke popržiti par minuta u suhoj tavici. Suncokret i sezam samljeti u multipraktiku pa dodati kikiriki, bademe, češnjak/luk, začine (sol, papar) i malo prokuhane vode. Izmiješati sastojke dok se ne dobije glatka smjesa. Ukrasiti po želji – peršinovim listom ili vlascem. Namazati na integralni kruh ili kreker.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Što je aktivizam?

Što je aktivizam?

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?Link tjedna

Link tjedna - www.woodstocksanctuary.org

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting