Bijela lista

Bijela lista

Normalizacija nezamislivog

Normalizacija nezamislivog

Prisjetimo se

Sljepoća zbog 'ljepote'

Veganopolis

Veganopolis

Izjava tjedna

Zamisao da su neki životi manje vrijedni jest korijen svega onoga što je loše u svijetu. - Paul Farmer, antropolog

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Sprecizam

Vijesti

28.04.2015.

Udruga Prijatelji životinja uputila je prošli mjesec Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo svoje prijedloge izmjena i dopuna Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama grada Zagreba. Između ostaloga, Udruga predlaže zabranu držanja trajno vezanih pasa, tj. da se pas smije vezati jedino ako nema uvjeta za ograđivanje dvorišta, a nikako ne smije biti trajno vezan ili trajno boraviti u boksu. Također, predlaže se suradnja s vijećima gradskih četvrti pri osnivanju hranilišta za mačke na način da ako vijeću ne odgovara predložena lokacija hranilišta, dogovori alternativnu lokaciju na svojem području. Udruga navodi i da bi ''preventivno djelovanje'' trebao biti propisan način kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca samo ako nema mogućnosti kastracije/sterilizacije.

Ostale vijesti

Novo na webu

IFEEL - Nove pobjede

Nagradna igra

Dobitnica prošle nagradne igre je Anđela Čiprak.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti dar iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti na koji način hrvatski zakon karakterizira životinja. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Zapečena cvjetača s majčinom dušicom i rajčicama

Sastojci: 4 češnja češnjaka, 1 žličica mljevene paprike, ½ stručka svježe majčine dušice, maslinovo ulje, morska sol, crni papar, kora i sok jednog limuna, 1 velika cvjetača s vanjskim lišćem, 4 žličice suhog šerija, 400 g rajčica u konzervi, 40 g listića badema, ½ stručka svježeg peršina, ekstradjevičansko maslinovo ulje
Priprema: Zagrijati pećnicu na 180°C. Dodati u mužar oguljen češnjak, papriku i polovicu lišća majčine dušice. Drobiti dok ne nastane gruba pasta, a zatim umiješati dvije žličice maslinova ulja i posoliti. Naribati koru limuna i ostaviti sa strane. Izrezati vanjsko lišće cvjetače. Odrezati i odstraniti stapku, tako da cvjetača stoji ravno, a zatim nožem načiniti križić na dnu stapke. Utrljati pastu od paprike po cijeloj cvjetači te ju staviti u posudu za pečenje. Poškropiti šerijem i iscijediti limunov sok na vrh. Poklopiti i staviti u vruću pećnicu na oko 1 h i 20 min ili dok ne omekša, te maknuti poklopac...

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

V-oznaka

V - oznaka

ZeGeVege festival 2015.

ZeGeVege

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Članstvo

Anketa





Link tjedna

Link tjedna - www.jillphipps.org.uk

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting