Za zabranu plastičnih vrećica

| More

Udruga Prijatelji životinja, uz potporu udruga Centar za kompost, Eko Kvarner, Eko inicijativa, PCAP International, Plavi svijet, Potrošač, Zelena akcija, Zelena Istra, Zeleni Dalmacije, Zeleni Osijek i drugih, pokreće peticiju za zabranu plastičnih vrećica.

Traži se ponajprije zabrana distribucije jednokratnih plastičnih vrećica u trgovačkim objektima te mjere za poticanje korištenja višekratnih platnenih vrećica, torbi, košara te naposljetku potpuno biorazgradivih plastičnih vrećica za artikle koji su se do sada pakirali u obične plastične vrećice.

Pozivaju se građani da daju svoj potpis za zabranu plastičnih vrećica kako bi zajedno napravili promjenu koja osim direktnog smanjenja potrošnje resursa, zagađenja okoliša i ugrožavanja životinja ima i veliku edukativnu vrijednost. Poruka koja bi se odaslala ovom zabranom jest da moramo početi živjeti održivim načinom života za nas i za ostale životinjske vrste te okoliš o kojem svi ovisimo.

Peticija za zabranu plastičnih vrećica

Ime i prezime:*

Datum rođenja:*

Grad:*

E-mail:*

Želim povremeno primati informacije o radu Prijatelja Životinja:*

Ispunjavanjem ove peticije pristajete na to da prikupimo i obrađujemo Vaše podatke za potrebe predavanja peticije nadležnima kada se za to ukaže prilika. Vaše podatke koristit ćemo za tu svrhu te u svrhu primanja newslettera od kojega se možete odjaviti u bilo kojem trenutku. Za više informacija pročitajte i našu Politiku o privatnosti koja se tiče zaštite Vaših osobnih podataka.