Protiv prijevoza živih životinja

| More

Svake godine najmanje 1 milijarda ptica i 37 milijuna živih krava, svinja, ovaca, koza i kopitara prevozi se na velike udaljenosti unutar i izvan zemalja EU-a.

Njihovo putovanje može potrajati i po nekoliko dana, pri čemu životinje podliježu iscrpljenosti, dehidraciji, povredama, bolestima, pa čak i smrti. Nisu pošteđene ni stare i slabe životinje, kao ni novorođenčad ili životinje iscrpljene godinama života u proizvodnji i zatočeništvu, krhkih ili slomljenih kostiju. Mladi telići koji još sišu prisiljeni su stajati satima i danima u prenatrpanim kamionima, bez hrane i odmora. Sve životinje prolaze istu kalvariju.

Situacija je još gora kada se životinje prevoze izvan Europske unije, kada putovanje može trajati stotinama sati bez prekida, a životinje po dolasku dočekuje brutalan tretman.

Petogodišnje istraživanje (2010.-2015.) koje su provele organizacije Eyes on Animals i TSB/AWF pokazalo je da 70% kamiona koji su pregledani na bugarskoj granici, ozloglašenom izlazu iz EU-a, krši transportne regulacije Europske unije. Timovi navedenih organizacija nailazili su na izgladnjele životinje, ostavljene bez vode u kamionu parkiranom na otvorenom suncu tijekom 24 sata i ovce koje su čekale pet dana prije nastavka putovanja gazeći po truplima mrtve janjadi koja im je umrla pod nogama.

Aktivisti neprestano svjedoče o strašnoj agoniji koju životinje doživljavaju na zastarjelim brodovima koji nisu prilagođeni za prijevoz živih životinja. Na brodu nema veterinara te se bolesne, povrijeđene i mrtve životinje otkrivaju tek danima nakon što brod stigne u odredišnu zemlju. Ovo nisu izolirani slučajevi, već aktivisti redovito otkrivaju i dokumentiraju ovakvu šokantnu stvarnost.

Zahtijevamo da se prijevoz živih životinja zamijeni prijevozom mesa. Preostali prijevoz živih životinja treba se ograničiti na 8 sati za sisavce i 4 sata za ptice.

Neka se čuje i tvoj glas.
Zaustavimo prijevoz živih životinja na velike udaljenosti.

Vezane teme

stop the trucks [ 2.30 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting