Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 27.

28.02.2010. Leona Lewis pozirat će gola za PETA-u?

Lijepa Leona Lewis nedavno je odbila ponudu kultnog Playboyja koji joj je ponudio milijun funti da pozira gola. Ipak, čini se da nije stvar u golotinji već o onome za koga se skida što je i dokazala nakon što je prihvatila ponudu PETA-u da pozira gola na njihovim jumbo plakatima. 'Napravila bih to za kampanju i za životinje. Uostalom, radi se o fotografijama koje imaju ukusa i koje mogu napraviti dobro djelo', izjavila je Leona koja je ujedno i veganka. (Index.hr)

27.02.2010. Prekršajna prijava sadističkog ubojice šteneta!

Prijatelji životinja prijavili su Veterinarskoj inspekciji 31-godišnjaka iz sela Magić Mala blizu Nove Gradiške koji je prije nekoliko dana brutalno ubio nemoćno dvomjesečno štene. Od Veterinarske inspekcije traže podizanje optužnog prijedloga kako bi ubojica bio i prekršajno procesuiran zbog kršenja Zakona o zaštiti životinja. Bezdušni ubojica je najprije štene izudarao šakama, a potom ga 'iscipelario' sve dok nije izdahnulo od silnih batina. Policija je podnijela kaznenu prijavu zbog mučenja životinja. Ogorčeni građani su na Facebooku organizirali potpisivanje peticije za strogo kažnjavanje ubojice, koji predstavlja opasnost i za životinje i za ljude.

26.02.2010. Vege party Udruge Glas životinja!

Udruga Glas životinja poziva na Vege Party koji će se održati sutra, u subotu, 27.02. u 18 sati na adresi Folnegovićeva 1a. Na programu je predstavljanje vegetarijanske kuharice, prezentacija proizvođača hrane 'Vegetarijana', projekcija filma 'Vegetarijanski na talijanski način' te slastice i sokovi.

25.02.2010. Priče iz vlastitog izmeta

Danas, 25.02. u 19 sati u KIC-u (Preradovićeva 5), nastavlja se ciklus predavanja 'Priče iz tanjura' predavanjem pod nazivom 'Priče iz vlastitog izmeta'. 'Priče iz tanjura' ispričat će dipl. soc. radnik Vedran Romac koji svojim načinom izlaganja i pripremljenim prezentacijama na zanimljiv način upoznaje sudionike s temom i ostavlja snažan dojam na njih. Ulaz je slobodan, stoga ne propustite!

24.02.2010. Pandemija svinjske gripe je bila obmana!

Pojavivši se u The Alex Jones Show-u, dr. Wolfgang Wodrag, odlazeći Predsjedatelj Pododbora za zdravstvo Vijeća Europe rekao je da je njegova istraga o izbijanju svinjske gripe u 2009. otkrila da je pandemija bila obmana farmaceutskih kompanija u dogovoru sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, kako bi ostvarili ogromne profite, pritom ugrožavajući javno zdravlje. Također je objasnio kako su zdravstvene vlasti 'već čekale da se nešto dogodi' prije nego je pandemija počela i onda su iskoristile virus za vlastite svrhe. Wodrag je rekao da će istraga najvjerojatnije preporučiti prestanak pretjeranog utjecaja farmaceutskih kompanija u javnim zdravstvenim ustanovama u Europi. (Infowars.com)

23.02.2010. Catherine Zeta-Jones je zločinka!

Velška glumica i oskarovka Cathe­ri­ne Zeta-Jones ne izlazi iz bundi. Je li 'otkriće' krzna (jer ga prije nikad nije nosila) u vezi s činjenicom da je navršila 40 godina? Udruga PETA prozvala je glumicu - zločinkom! 'Sa svojim jezivim hlačama od teleće kože, odvratnim kroko-torbicama i ružnim lisičjim bunda­ma, Catherine Zeta-Jones izgleda kao da je pomoću noža prokrčila put kroz Noinu arku', objavila je udruga čiji su članovi i javno demonstrirali protiv zvijezde koja se kiti - tuđom kožom. (Gloria.com)

22.02.2010. Lošinj dobio nagradu za zaštitu dupina!

Lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli primio je Nagradu za odgovorni turizam koju dodjeljuje strukovni turistički časopis 'Agenzia di viaggi'. Ovo međunarodno priznanje temelji se na kriterijima Svjetske turističke organizacije UNWTO-a. Između ostalog, Lošinj je nagrađen temeljem odličnih ocjena za projekt zaštite dupina koje provodi Institut za zaštitu mora 'Plavi svijet'. (Novi list)

21.02.2010. Soja štiti nepušače!

Prema rezultatima nove studije objavljenje u časopisu American Journal of Clinical Nutrition konzumacija soje i proizvoda od soje poput tofua ili sojinog mlijeka smanjuje rizik od karcinoma pluća u nepušača. Studija je uključivala praćenje prehrambenih navika u 36 177 muškaraca i 40 484 žena dobi 45 do 74 godine kroz period od 4 godine. Analizom podataka znanstvenici su našli vezu između visokog unosa izoflavona (tvari kojima upravo soja obiluje) i smanjene incidencije karcinoma pluća. (Vitamini.hr)

19.02.2010. Veliki prosvjed protiv krzna u Zagrebu!

Nakon akcije u Novom Sadu, prosvjeda u Osijeku i međunarodnog prosvjeda u Sarajevu, pozivamo vas na veliki i glasan prosvjed protiv krzna u Zagrebu koji će se održati sutra, u subotu 20. veljače 2010. Okupljanje je u 11 sati na Trgu kralja Tomislava (Glavni željeznički kolodvor), a svi sudionici nakon prosvjeda pozvani su u prostorije Udruge, Gajeva 47, na grah i druženje. Ne propustite najveći godišnji prosvjed protiv krzna i priliku da zajedno prosvjedujemo protiv ubijanja životinja zbog mode i glamura. Ovim prosvjedom, osim dizanja svijesti javnosti, želimo postići zakonske promjene u smjeru zabrane prodaje životinjskoga krzna.

18.02.2010. Prijatelji životinja organiziraju projekciju filmova u Splitu!

Prijatelji životinja u Splitu organiziraju projekciju 5 dokumentarnih filmova o pravima životinja. Projekcija će se održati u petak, 19.02. u prostorijama 'Info zone', Jerina 1 (kraj Sv.Frane) u 18 sati. Ulaz je slobodan, svakako dođite i povedite nekoga sa sobom!

17.02.2010. Stvorena zamjena za piletinu!

Znanstvenici sa Sveučilišta u Missouriju stvorili su zamjenu za piletinu u obliku soje koja izgledom i okusom iznimno podsjeća na 'pravu stvar'. Osim toga, nudi i zdravstvene dobrobiti, poput snižavanja kolesterola i održavanja kostiju zdravima. Inače, soja sadrži vrijedne hranjive tvari, od kojih neke pomažu u održanju zdravih kostiju te preveniranju raka prostate, dojke i debelog crijeva. Soja je i izvrstan izvor masnih kiselina, a ne sadrži kolesterol. (Danas.net.hr)

16.02.2010. Pas dobije osip ako jede meso!

Pas Joey dobije strašan osip ako pojede meso, trči kroz travu, kupa se u vodi ili čak ako trči za mačkama. Njegovi skrbnici, Lisa MsCormack i Scott Muirhead iz Hamiltona u Škotskoj, rekli su kako ga mogu hraniti samo krumpirima i zobenom kašom. Ističu da su psa odveli na testiranje nakon što se čudno ponašao, te su na nalazima krvi veterinari otkrili alergije. Veterinari su rekli kako ništa slično do sada nisu vidjeli. Pas se još oporavlja od alergijskih napada. (24sata)

15.02.2010. Catherine Zeta-Jones je najgore odjevena žena!

PETA je Catherine Zeta-Jones proglasila najgore odjevenom osobom godine. Njezin odjevni stil čine ružni krzneni kaputi, kožne hlače i torba od krokodila. Odjevena u kožu mrtvih životinja, Zeta-Jones izgleda naoružano za zločin nad modom, ali i suosjećanjem. PETA je pozvala glumicu da se ugleda u svoje slavne kolegice Charlize Theron, Natalie Portman, Evu Mendes i Aliciu Silverstone, koje izgledaju odlično bez nošenja odjevnih predmeta povezanih s mučenjem životinja. (PETA)

14.02.2010. Antunu Brkiću odbili žalbu protiv Prijatelja životinja!

Županijski sud u Koprivnici kao sud drugog stupnja odbio je žalbu Antuna Brkića na presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu od 30. listopada 2008. Općinski kazneni sud u Zagrebu tada je presudio kako predsjednik i koordinatorica udruge Prijatelji životinja nisu krivi za kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, a za što ih je tužio Antun Brkić, nakon održanog prosvjeda ispred njegovog stana zbog nezakonitih pokusa na psima biglovima na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Drugostupanjski sud potvrdio je presudu iz 2008. obrazloženjem kako informacije koju su Prijatelji životinja dali medijima vezano za taj prosvjed nisu bile glasine već točne te da građani nisu zato bili uznemireni.

13.02.2010. Rad o specizmu na izložbi u SC-u!

Udruga Odo’ ja! organizirala je natječaj za izložbu radova koji se bave temom stereotipa. Natječaj je završio, a jedan od odabranih radova jest i rad o specizmu. Pozivamo Vas da posjetite izložbu koja će biti otvorena od 12.2.2010 do 20.2.2010 u Klubu SC, Savska 25, Zagreb. Ulaz je slobodan, stoga dođite i povedite nekoga sa sobom!

12.02.2010. Prijatelji životinja podržavaju borbu civilnih udruga!

Udruga Prijatelji životinja daje podršku aktivisti(ca)ma udruge Zelena akcija i građanske inicijative Pravo na grad u akciji 'Ne damo Varšavsku!'. Varšavska je postala simbol borbe građana za pravo na svoj grad i život u gradu po mjeri građana, a ne profitera. Civilno društvo ovom akcijom šalje snažnu poruku da građani žele demokratsko odlučivanje o javnim interesima i zajedničkom dobru, dok represivna reakcija vlasti ukazuje na snagu pasivnog otpora i građanske neposlušnosti koje su jedine preostale opcije aktivisti(ca)ma ove akcije.

11.02.2010. 'Ne želim se kititi mrtvim životinjama!'

Leona Lewis (24) već godinama ne jede meso i odbija nositi odjeću i obuću od životinjske kože. 'Ubojice životinja ne želim u svojoj blizini. Sve mlade pjevačice koje nose krzno trebale bi se sramiti', poručila je pjevačica. (24sata)

10.02.2010. Spasila zamorca iz gorućeg stana!

Obitelj Prišlin iz Sopota u noći na petak izgubila je sve. U njihovu stanu planuo je požar. 'Vikali smo upomoć. Nitko se nije javljao. Ipak susjeda je upalila svjetlo', prisjeća se hrabra majka Valentina (40). Njena su se djeca, nakon što su skočila na susjedin balkon, sjetila zamorca Georgea koji je ostao u stanu. Valentina se vratila po ljubimca. Obitelji sada treba pomoć koju možete uplatiti na žiro račun u Raiffesen banci 2484008-3111758921. (24sata)

09.02.2010. Britanska TV kažnjena zbog ubijanja štakora

Britanska televizijska kuća ITV priznala je krivnju za okrutnost prema životinjama prilikom snimanja reality showa 'I'm a Celebrity... Get Me Out of Here', nakon čega ju je australski sud kaznio s 5.500 australskih dolara. Igra se na ispadanje sve dok ne ostane posljednji par, pa je tako u 'sučeljavanju' talijanskog kuhara Gina D'Acampe i britanskog glumca Stuarta Manninga koje je snimano u australskoj zabiti, jedan štakor ubijen i potom skuhan. Sud je utvrdio da je štakor nestručno ubijen pa se mučio oko minute i pol. (Net.hr)

08.02.2010. Ubojstvo Mička na ulice izvelo Osječane!

Osječani su se digli protiv mučitelja životinja, a prva kaznena prijava zbog toga već je adresirana policiji. U obranu na smrt nedavno premlaćenog mačka Mička u Retfali stala je Udruga 'Maca' uz podršku kolega, volontera iz Udruge 'Pobjeda'. 'Gotovo sam siguran tko je mačka na stravičan način ubio. Životinja je prvo uhvaćena žicom, a potom joj je razbijena glava o betonski blok', kaže skrbnik. (Večernji list)

07.02.2010. Aktivisti najavili 'rat za kitove' s Japanom

Canberra je pozvala obje strane da smire strasti pošto je Ady Gil, futuristički trimaran organizacije za zaštitu kitova Sea Shepherd, teško oštećen u sudaru s japanskim brodom Shonan Maru 2, koji štiti flotu kitolovaca. 'Suočeni smo s pravim ratom za kitove i nemamo namjeru povući se', rekao je kapetan i aktivist Paul Watson i zatražio zaštitu australskih brodova. Lov na kitove dio je japanske tradicije i većina stanovnika, iako ne jede redovito njihovo meso, potpuno je ravnodušna na optužbe da je kitolov okrutan. (Tportal)

06.02.2010. Antioksidans biljnog podrijetla u prevenciji leukemije

Konzumacija hrane bogate prirodnim flavonoidom po imenu apigenin može pomoći u prevenciji leukemije, tvrde nizozemski znanstvenici. Apigenin je prisutan u nizu vrsta voća i povrća, a u najvećim koncentracijama je prisutan u celeru, peršinu, rajčici i crnom vinu. Neka ranija istraživanja su apigenin povezala s manjim rizikom obolijevanja od raka jajnika. (Vitamini.hr)

05.02.2010. Egzotični 'kućni ljubimci' sve su popularniji

Egzotični kućni ljubimci sve su popularniji meðu skrbnicima životinja te polagano istiskuju pse i mačke s vrhova lista najpopularnijih kućnih životinja. Praksa pokazuje da mnogi budući skrbnici odustaju od kupnje tih životinja kad shvate da su primjerice zmije mesožderi te da ih treba hraniti miševima ili štakorima. Iako uistinu nije ugodno gledati kako zmija jede miša, svaki budući skrbnik prije nabavke tog 'ljubimca' mora biti svjestan da i to spada u svakodnevnu brigu o jelu svoga ljubimca. (Vjesnik)

04.02.2010. Aktivistica pitom pogodila ministricu radi lova tuljana

Kanadska ministrica Gail Shea dobila je pitu u glavu tijekom govora na otvorenju centra za istraživanje mora u Burlingtonu. Nakon izjave da će čvrsto braniti kanadske lovce na tuljane aktivistica PETA-e, udruge za zaštitu životinja, uz povike 'Zaustavite pokolj tuljana!' zabila je ženi pitu u lice. Kanadske vlasti dozvoljavaju lov na tuljane i smatraju da vrsta nije ugrožena. Dopuštaju ulov od 300 tisuća tuljana na godinu uz obalu Atlantika. (24sata)

03.02.2010. Uhitili muškarca koji je u more bacio štene ovčara!

Zadarska policija u četvrtak je privela Ivana M. (61) s Paga. Sumnjiče ga da je prije mjesec dana štenetu njemačkog ovčara omotao uteg oko vrata i bacio ga u more. Psa su našli u blizini ribogojlišta na dubini od oko četri metra. Pas je u krugu ribogojilišta  sa psima vlasnika tvrtke čekao 'gazdu'  Martina Pavelića (33) iz Svetog Roka, da se vrati s posla. Martin je došao  čim su mu kolege s posla javili da je pas nestao. Muškarca je policija kazneno prijavila zbog mučenja životinja. (24sata)

02.02.2010. Donirajte i pomozite Utočištu TarraLand!

Donirajte za izgradnju nove nastambe za divlje zekane u Udruzi Utočišta kunića i divljih zečeva 'Mrkvica' - Utočište TarraLand. U idućih 50 dana u Utočište će početi dolaziti nove bebe divljih zečeva, zbog čega je hitno potrebna nova nastamba koja omogućuje pravilan povratak othranjene mladunčadi divljih zečeva u njihovu prirodu. Za kupnju ogradnih panela u svrhu izgradnje novog kaveza, potrebna su financijska sredstva. Sudjelovati možete svojom donacijom na žiro račun udruge Mrkvica: 2402006-1100542705 s opisom (svrha plaćanja): za građevinski materijal.

01.02.2010. Životinje u Švicarskoj uskoro dobivaju odvjetnike!

Švicarska je nedavno mijenjala ustav samo kako bi na taj način omogućila da se zaštiti dostojanstvo biljaka i životinja. Naime, dogodi li se da na raspisanom referendumu građani daju glas za novi zakon, sve će životinje, od svinje pa do zlatne ribice dobiti svog odvjetnika. Političari u zemlji bruje o tome kako je zakon zapravo beskoristan, no s takvim se tezama ne slaže Antoine Goetschel, odvjetnik koji je prije tri godine prozvan 'životinjskim odvjetnikom'. On tvrdi kako ljudi, kada su im prava ugrožena nazivaju odvjetnike, dok životinje to ne mogu. (Javno.com)

Broj pronađenih vijesti: 27.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2010 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting