Izložba o krznu u Europskome parlamentu

| More

„Make Fur History” pokazuje zašto je krznu mjesto u prošlosti

Na brojnim infopanelima predočene činjenice protiv uzgoja životinja radi krzna

U Europskome parlamentu, u utorak 23. siječnja 2018., otvara se izložba pod nazivom „Make Fur History: Why the fur industry belongs in the past” koja će do 25. siječnja zastupnicima u Parlamentu i svim zainteresiranim posjetiteljima predstaviti razloge zbog kojih industrija proizvodnje krzna pripada prošlosti.

Otvorenje izložbe popratit će okrugli stol na kojemu će sudjelovati predstavnici država članica EU-a, zastupnici u Europskome parlamentu, znanstvenici i ostali zainteresirani za temu.

Korisna i edukativna izložba putem preglednih grafika prenosi brojne informacije o prevladavajućem mišljenju javnosti protiv krzna, štetnom utjecaju na bioraznolikost i lokalne zajednice te raskrinkava zablude da je životinjsko krzno „zeleno” i navodi primjere rastućeg broja država koje su zabranile ili ograničile uzgoj radi krzna. Na izložbi je objašnjen i problem nemogućnosti osiguranja dobrobiti životinja u baterijskom uzgoju. Za one koji ne mogu do Bruxellesa, informativni vizuali dostupni su u galeriji te u većoj rezoluciji ovdje.

Izložbu su organizirale organizacije Eurogroup for Animals, Otwarte Klatki i Fur Free Alliance te Europske skupina konzervativaca i reformista (European Conservatives and Reformists Group - ECR).

Na otvorenju izložbe bit će prisutni: Beata Mazurek, zamjenica Maršala Sejma (donji dom poljskog parlamenta), Krzysztof Czabański, član poljskog parlamenta i prof Andrzej Elżanowski iz Poljske akademije znanosti. Videoporukom obratit će se Jarosław Kaczyński, čelnik vladajuće poljske stranke Pravo i pravda (Prawo i Sprawiedliwość - PiS), a bit će pročitano i otvoreno pismo Brigitte Bardot, glumice i aktivistice za prava životinja.

Gosti i predstavnici iz Poljske u kojoj je aktualna rasprava o zabrani uzgoja životinja radi krzna najbolje su upoznati s posljedicama farma na lokalnu zajednicu. Upravo se u toj državi lokalno stanovništvo već godinama bori protiv izgradnje ili širenja novih farma zbog nesnosna smrada, najezdi muha i zagađenja okoliša.

U Hrvatskoj je zabrana uzgoja radi krzna stupila na snagu 1. siječnja 2017., a i većinski stav građana Europe je jasan: krzno pripada prošlosti!

Make Fur History [ 112.59 Kb ]

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting